Sever: Više od 720 tisuća potpisa jasna je poruka hrvatskoj političkoj eliti

Autor: Poslovni.hr , 24. lipanj 2010. u 13:25

Sindikati su prema dosad obrađenim podacima prikupili 720.078 popisa građana za zahtjev za raspisivanjem referenduma o prijedlogu vladinih izmjenama Zakona o radu (ZOR).

“O točnom broju potpisa i o daljnjim aktivnostima Organizacijski odbor izvijestit će u srijedu, 30. lipnja, na konferenciji za novinare”, najavio je koordinator sindikalnih središnjica Ozren Matijašević. Čelnici sindikalnih središnjica ocijenili su da je broj prikupljenih potpisa pobjeda građana i zajedničkog rada svih sindikata, te jasna poruka hrvatskoj političkoj eliti da treba razumijeti signale vremena i poruke građana.

“Ovo je pobjeda građana hrvatske države, iako će prava pobjeda biti tek kada dođemo do Zakona o radu po mjeri radnika i vlast natjeramo na zaokret u načinu vladanja”, kazao je Matijašavić. Dodaje kako nema razloga za euforiju, kako će sindikati razraditi svoje daljnje djelovanje, a u fokusu interesa bit će socijalno-ekonomski interesi građana.

“Ovo je blagdan hrvatske demokracije”, ustvrdio je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji smatra da se nad više od 720 tisuća potpisa treba zamisliti svaka vlast. “Više od 720 tisuća potpisa jasna je poruka hrvatskoj političkoj eliti – upisujemo vas u školu demokracije, a podučavat će vas hrvatski građani”, rekao je Sever dodajući kako je to poruka vlasti da trebaju razumjeti signale vremena i znati prepoznati poruke građana.

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić ističe kako nema razloga za trijumfalizam, ali i kako je riječ o velikom uspjehu jer su sindikati uspjeli organizirati 15 do 20 posto hrvatske populacije. “Dva su faktora uspjeha – u državi vlada ogromna količina nezadovoljstva općim stanjem, građani su nezadovoljni načinom na koji se rješavaju problemi, a drugi je faktor jedinstvo sindikata”, kazao je Ribić poručujući da i to pokazuje da sindikati moraju ići na objedinjavanje i ujedinjavanje.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Još treba napraviti dva referenduma.

Referendum kojim će se sa 10% glasova potrebnih za raspis referenduma spustiti na 5%

Referendum kojim će se glasati da glasanje na referendumu možemo obaviti preko mobitela.

Na taj način će se pojeftiniti i ubrzati građanska glasačka mašinerija i napokon približiti ono…vlast narodu.
Jer ove kvaziklero-egoistične vlasti nas odvode u P.M.

New Report

Close