Šeks: HDZ će se znati nositi s ishodom kakav god on bio

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2011. u 20:05

Potpredsjednik HDZ-a i član predsjedništva stranke Vladimir Šeks rekao je večeras, komentirajući rezultate izlazne ankete, da ne polazi od toga da su izlazne ankete vjerodostojne, a u slučaju i da jesu “HDZ će se znati nositi s ishodom kakav god on bio.” Prema izlaznim anketama, Kukuriku je osvojio 82, a Kukuriku koalicija 40 mandata.



Vladimir Šeks / PXL

“Baražna vatra”
Šeks smatra kako je HDZ posljednjih mjeseci, a posebice u cijeloj izbornoj kampanji, bio izložen “baražnoj vatri” svih medija, i nije se mogao probiti sa svojim programom. Na novinarsko pitanje može li HDZ nadoknaditi zaostatak za Kukuriku koalicijom, Šeks je podsjetio kako su izlazne ankete i 2007. godine u 19 sati davale deset posto prednosti SDP-u pa se to izjalovilo. “Pričekajmo konačne rezultate”, kazao je Šeks.

Upitan bi li bio zadovoljan da HDZ osvoji više od 46 mandata, odgovorio je kako ne želi govoriti o hipotetskoj mogućnosti. “Ja ne polazim od toga da su izlazne ankete vjerodostojne. U slučaju da jesu HDZ će se znati nositi sa ishodom kakav god on bio”, istaknuo je Šeks. Na pitanje je li se možda u kampanji mogla očekivati isprika HDZ-a koja bi pomogla izbornom rezultatu, Šeks je odgovorio kako HDZ nije u strateškom pogledu ništa pogriješio.

“Ono što je bilo izrazito pozitivno za HDZ, poput završetka pregovora i pristupanja EU, gdje je krunska zasluga HDZ-a – to se potpuno zamračilo. Isto kao i borba protiv korupcije i organiziranog kriminala”, kazao je Šeks. Ocijenio je kako su svi pozitivni efekti stavljeni u pozadinu, a samo je isplivalo ono što je bilo dio negativne prtljage HDZ-a.

Šišljagić zadovoljan
Predsjednik HDSSB-a i osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić odmah nakon objavljenih prvih izlaznih anketa, prema kojima je ta stranka osvojila 6 saborskih mandata, izrazio je zadovoljstvo dodavši da ipak treba sačekati prve izborne rezultate. Na upit da li očekuje i veći broj mandata, rekao je kako su u “HDSSB-u govorili da je svaki mandat ‘preko dosadašnjih četiri mandata, koliko je stranka imala u Saboru, veliki uspjeh. Na prošlim izborima HDSSB je osvojio tri mandata, a naknadno im se priključio Zoran Vinković. U IV. izbornoj jedinici prema prvim izlaznim anketama HDSSB je osvojio četiri mandata, a u V. izbornoj jedinici dva mandata.

HSS očekuje više mandata
Potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Božidar Pankretić večeras je u središnjici stranke komentirajući rezultate izlaznih anketa izjavio kako iskreno vjeruje da će se stvarni rezultati popraviti i da će HSS osvojiti još koji mandat. Pankretić je novinarima rekao da su i na prošlim izborima 2007. po izlaznim anketama imali malo lošiji rezultat nego što su bili stvarni rezultati izbora. Pojasnio je da su gotovo na pragu u VII. i III. izbornoj jedinici, pa prema tome vjeruje da će i tu osvojiti mandate. U VII. izbornoj jedinici je nositelj liste Božidar Pankretić, a u III. dr. Zvonimir Sabati. HSS je po izlaznim anketama osvojio mandate u II. i VI. izbornoj jedinici, gdje su nositelji lista predsjednik HSS-a Josip Friščić i potpredsjednica stranke Marijana Petir.

(Hina/pd)

Komentari (5)
Pogledajte sve

Krmak ne kuži da je hapšenje generala i rasprodaja najvrijednije imovine strancima a sve zbog Eu-a tj propale tvorevine u kojoj kolo vode države koje su nam nametnule sankcije 91g a da ne govorim da su stoljećima pljačkale cijeli svijet, najgora moguća jnesa koju su bacili na Hrvatsku.

ajde da raspalim zadnji put na ovoj temi ovu vec legendarnu forumašku stvar za ovu temu

pofuk
p.s. hvala bogu da vise ovo nemorm pustati
UOOOOOOPAAAAA……AJMO……ZA DRUŠTVO U KUTU

Kaže Šeks – sve ostalo je legenda…. [kiss]

sad naredite hapsenje svih ADZ- bez sudije, sve na otok. Napravimo revizije, sto su pokrali i koliko. Dva koljena unazad ih treba sklonit, tek tada cemo imati Hrvatsku..

New Report

Close