Šeks: HDZ će se znati nositi s ishodom kakav god on bio

Potpredsjednik HDZ-a i član predsjedništva stranke Vladimir Šeks rekao je večeras, komentirajući rezultate izlazne ankete, da ne polazi od toga da su izlazne ankete vjerodostojne, a u slučaju i da jesu “HDZ će se znati nositi s ishodom kakav god on bio.” Prema izlaznim anketama, Kukuriku je osvojio 82, a Kukuriku koalicija 40 mandata.

Vladimir Šeks / PXL

“Baražna vatra”
Šeks smatra kako je HDZ posljednjih mjeseci, a posebice u cijeloj izbornoj kampanji, bio izložen “baražnoj vatri” svih medija, i nije se mogao probiti sa svojim programom. Na novinarsko pitanje može li HDZ nadoknaditi zaostatak za Kukuriku koalicijom, Šeks je podsjetio kako su izlazne ankete i 2007. godine u 19 sati davale deset posto prednosti SDP-u pa se to izjalovilo. “Pričekajmo konačne rezultate”, kazao je Šeks.

Upitan bi li bio zadovoljan da HDZ osvoji više od 46 mandata, odgovorio je kako ne želi govoriti o hipotetskoj mogućnosti. “Ja ne polazim od toga da su izlazne ankete vjerodostojne. U slučaju da jesu HDZ će se znati nositi sa ishodom kakav god on bio”, istaknuo je Šeks. Na pitanje je li se možda u kampanji mogla očekivati isprika HDZ-a koja bi pomogla izbornom rezultatu, Šeks je odgovorio kako HDZ nije u strateškom pogledu ništa pogriješio.

“Ono što je bilo izrazito pozitivno za HDZ, poput završetka pregovora i pristupanja EU, gdje je krunska zasluga HDZ-a - to se potpuno zamračilo. Isto kao i borba protiv korupcije i organiziranog kriminala”, kazao je Šeks. Ocijenio je kako su svi pozitivni efekti stavljeni u pozadinu, a samo je isplivalo ono što je bilo dio negativne prtljage HDZ-a.

Šišljagić zadovoljan
Predsjednik HDSSB-a i osječko baranjski župan Vladimir Šišljagić odmah nakon objavljenih prvih izlaznih anketa, prema kojima je ta stranka osvojila 6 saborskih mandata, izrazio je zadovoljstvo dodavši da ipak treba sačekati prve izborne rezultate. Na upit da li očekuje i veći broj mandata, rekao je kako su u "HDSSB-u govorili da je svaki mandat 'preko dosadašnjih četiri mandata, koliko je stranka imala u Saboru, veliki uspjeh. Na prošlim izborima HDSSB je osvojio tri mandata, a naknadno im se priključio Zoran Vinković. U IV. izbornoj jedinici prema prvim izlaznim anketama HDSSB je osvojio četiri mandata, a u V. izbornoj jedinici dva mandata.

HSS očekuje više mandata
Potpredsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Božidar Pankretić večeras je u središnjici stranke komentirajući rezultate izlaznih anketa izjavio kako iskreno vjeruje da će se stvarni rezultati popraviti i da će HSS osvojiti još koji mandat. Pankretić je novinarima rekao da su i na prošlim izborima 2007. po izlaznim anketama imali malo lošiji rezultat nego što su bili stvarni rezultati izbora. Pojasnio je da su gotovo na pragu u VII. i III. izbornoj jedinici, pa prema tome vjeruje da će i tu osvojiti mandate. U VII. izbornoj jedinici je nositelj liste Božidar Pankretić, a u III. dr. Zvonimir Sabati. HSS je po izlaznim anketama osvojio mandate u II. i VI. izbornoj jedinici, gdje su nositelji lista predsjednik HSS-a Josip Friščić i potpredsjednica stranke Marijana Petir.

(Hina/pd)

Komentari (5)
 • twrr
  twrr 17:55 5.12.2011.

  Krmak ne kuži da je hapšenje generala i rasprodaja najvrijednije imovine strancima a sve zbog Eu-a tj propale tvorevine u kojoj kolo vode države koje su nam nametnule sankcije 91g a da ne govorim da su stoljećima pljačkale cijeli svijet, najgora moguća jnesa koju su bacili na Hrvatsku.

 • pofuk
  pofuk 9:52 5.12.2011.

  ajde da raspalim zadnji put na ovoj temi ovu vec legendarnu forumašku stvar za ovu temu
  http://www.youtube.com/watch?v=s-K3tZ-PFAo [youtube.com]
  pofuk
  p.s. hvala bogu da vise ovo nemorm pustati
  UOOOOOOPAAAAA……AJMO……ZA DRUŠTVO U KUTU

 • Judita
  Judita 9:38 5.12.2011.

  Kaže Šeks - sve ostalo je legenda….

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve