SDLSN za vatrogasce traži dodatke na posebne uvjete rada

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2008. u 14:25

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) zatražio je da se vatrogascima prizna dodatak na posebne uvjete rada.

Napomenuli su da je Sindikat nekoliko puta upozoravao na potrebu reguliranja minimalnih koeficijenata i dodataka za posebne uvjete rada profesionalnih vatrogasaca. Rekli su da Vlada to uporno odbija priznati vatrogascima. Sindikat tako navodi da oko 40 vatrogasaca iz JVP-a Grada Karlovca, koji će ovo ljeto raditi u sklopu državne intervencijske vatrogasne postrojbe (DIP) na dubrovačkom području, neće dobiti ni lipe dodatka za posebne uvjete rada.

Profesionalni vatrogasci dodatke su izgubili kada su izišli iz okrilja MUP-a i prešli u ovlast gradova, koji su ujedno osnivači javnih vatrogasnih postrojbi. Gradovi vatrogascima i uz izdašnu potporu sredstava državnog proračuna jedva osiguravaju sredstva za plaće, naglasili su iz SDLSN-a. Sindikatu nije jasno kako Vlada može osigurati dodatke za posebne uvjete rada za 60.000 zdravstvenih radnika, a ne može za nešto više od 2000 profesionalnih vatrogasaca.

(HRT)

Komentirajte prvi

New Report

Close