Saznajte više o strukturnim fondovima u projektima održivog razvoja

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2012. u 12:20

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s HGK Županijskom komorom Koprivnica i Gradom Koprivnica, a uz pokroviteljstvo Podravke organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom “Iskorištavanje strukturnih fondova u projektima održivog energetskog razvoja”.

Konferencija će se održati u Koprivnici, 7. ožujka 2012. godine, s početkom u 10:00 sati u prostorima HGK Županijska komora Koprivnica, Frankopanska 3, Koprivnica, a predavanja će na ovom jednodnevnom događanju održati gosti predavači iz Poljske, Češke, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. Cilj konferencije je promocija strukturnih fondova i edukacija gospodarskih subjekata te predstavnika jedinica lokalne i regionalne samouprave o iskorištavanju strukturnih fondova u projektima održivog energetskog razvoja. Gosti predavači iz zemalja članica EU predstavit će iskustva u pripremi i provedbi projekata s osvrtom na nacionalne posebnosti u svakoj od zemalja. Konferencija se održava prvenstveno na engleskom jeziku, a za sudionike konferencije osigurano je simultano prevođenje.




O predavačima

Katarzyna Grecka i Ludmila Wach predstavljaju Baltic Energy Conservation Agency (BAPE) koja je osnovana 1996. godine u Poljskoj. Cilj Agencije je podizanje energetske efikasnosti (EE) i promocija obnovljivih izvora energije (OIE). Agencija provodi niz aktivnosti – od energetskih pregleda, energetskih planiranja i izrada studija do podrške u prijavama projekata na strukturne fondove i edukacije i promocije. Agencija je u nekoliko navrata bila nominirana za nagrade EU u području energetike dok je 2007. godine dobila nagradu za promotora godine u području OIE u Poljskoj.

Katarzyna Grecka je zamjenica predsjednika uprave BAPE s velikim iskustvom u energetskim pregledima i razvoju projekata i aplikacija. Sudjelovala je na brojnim projektima i aktivnostima na nacionalnom i EU nivou kroz ulogu eksperta i voditelja projekta. Trenutno je aktivna u projektima koji su usmjereni na uštede energije, energetsku efikasnost, problematiku održivog razvoja i standardizaciju procesa vezanih uz biomasu.

Ludmila Wach je direktorica razvoja u BAPE. Zadužena je za razvoj i implementaciju projekata u sklopu programa Intelligent Energy Europe (IEE). Uz navedeno se bavi i promocijom OIE i EE gdje ima 10 godišnje iskustvo. Od 2007. do 2011. godine radila je kao menadžer za održivi razvoj u Odjelu za regionalne programe u provinciji Pomorskie Voivodeship, a bila je zadužena za provođenje Regionalnog operativnog programa. Također posjeduje znanje o strukturnim fondovima koje je stekla kao evaluator projekata prijavljenih na EU fondove.

Dr.sc. Lucie Pudivítrová dolazi iz Češke i predstavnica je Ministarstva zaštite okoliša Češke republike. U sklopu svog rada u Europskoj i energetske preglede. Istaknuti je član Nacionalnog savjetodavnog odbora za energetski sektor Republike Slovenije.

Balazs Borkovits dolazi iz Pečuha i predstavlja Regionalnu razvoju agenciju južnog Podunavlja (South Transdanubian Regional Development Agency). Agencija je osnovana 1998. godine kao prva mađarska agencija za istraživanje i razvoj. Agencija pokriva geografsko područje županija Baranya, Somogy i Tolna, a u uredima u Pečuhu i Kapošvaru zapošljava oko 100 ljudi. Aktivnosti Agencije su primarno usmjerene na apliciranje projekata na fondove EU i njihovo provođenje, ali i regionalno planiranje. Spomenutim aktivnostima Agencija pridonosi razvoju cijele regije koju predstavlja. Balazs Borkovits je svoju karijeru u Agenciji započeo 2005. godine na poziciji voditelja projekata na području turizma i inovacija za malo i srednje poduzetništvo. Od 2009. godine njegovo područje rada se mijenja te se fokusira na projekte iz energetike, dok trenutno radi kao koordinator projekta MANERGY, financiranog kroz Central Europe program.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close