Sanader smjenjuje Rončevića, Lovrin i Benka

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2008. u 08:55

Premijer Ivo Sanader je na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare objavio da će smijeniti ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića i ministricu pravosuđa Anu Lovrin zbog jučerašnjeg ubojstva u središtu Zagrebu.

Berislava Rončevića će na funkciji ministra unutarnjih poslova zamijeniti dosadašnji ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko, a umjesto Ane Lovrin za ministra pravosuđa Sanader će Saboru predložiti imenovanje Ivana Šimonovića. Najavio je i smjenu ravnatelja policije Marijana Benka, kojega će zamijeniti Vladimir Faber. “Nije važno tko je iz koje stranke, važno je da se svi obračunamo s kriminalom”, poručio je premijer s izvanredne konferencije za novinare u Banskim dvorima. Hrvatska i grad Zagreb moraju biti mjesta sigurnog življenja, stoga idemo u otvorenu borbu protiv mafije, kazao je Sanader. Pripremljene su i konkretne mjere. Hrvatska će donijeti antimafijaški zakon po uzoru na druge europske zemlje. On bi se uskoro trebao naći pred Saborom.

Premijer je najavio kako će u petak s predsjednikom Stjepanom Mesićem voditi sjednicu Vjeća za nacionalnu sigurnost. Pojasnio je kako je imenovanje novih ministara njegova odluka, dok je odluka o novom ravnatelju SOA-e donesena u dogovoru s predsjednikom. Tomislava Karamarka na tom bi mjestu trebao zamijeniti dosadašnji njegov pomoćnik Josip Buljević.

(HRT)

Komentirajte prvi

New Report

Close