Sanader: RH se dobro nosi s korupcijom

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2009. u 14:40

Hrvatska Vlada prati razvoj događaja povezan s pojavom svinjske gripe i u stalnom je kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom i Europskom komisijom te razloga za zabrinutost u ovom trenutku nema, ali za ozbiljne pripreme ima, izjavio je premijer Ivo Sanader prilikom današnjeg otvorenja radova na dionicama Podravsko-bilogorskog ipsilona.

Kako je najavio, sutra ima sastanak s ministrom zdravstva koji će ga izvijestiti o razvoju situacije i o tome što Hrvatska poduzima. Upitan za komentar europskih kritika o velikom obujmu korupcije u Hrvatskoj, Sanader je odgovorio da nije dobio službene kritike EU-a te da misli da je riječ o dezinformaciji. Po njegovoj ocjeni Hrvatska se dobro nosi s korupcijom. Premijer je naglasio da borba protiv korupcije nema veze s ulaskom Hrvatske u EU te da je riječ o konstantnom nastojanju da se ta pojava suzbije.

“Više od evenutalnih kritika EU-a zanima me kako ćemo se i prije i poslije ulaska u EU obračunati s korupcijom”, rekao je Sanader. Komentirajući prognoze MMF-a o mogućem padu BDP-a u Hrvatskoj ove godine 4 posto, premijer je rekao da Vlada pažljivo prati zbivanja na međunarodnim tržištima te je podsjetio da je najavio mogućnost još jednog rebalansa proračuna.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

I ja smatram da kod nas nema korupcije.
A kako bi je i bilo kad je postalo normalno da za sve što ti treba nekoga potplatiš.

New Report

Close