Sanader: Hrvatskoj ne prijeti bankrot

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2009. u 17:20

Premijer Ivo Sanader u emisiji Hrvatskog radija Kako vlada Vlada govorio je o slovenskoj blokadi hrvatskih pregovora s Europskom unijom, gospodarskoj krizi, Sunčanom Hvaru.

Kad je riječ o krizi, Sanader je rekao kako Vlada drži nekoliko sidara koji jamče makroekonomsku sigurnost. Istaknuo je da Hrvatska samostalno vodi fiskalnu i monetarnu politiku, da na vrijeme otplaćuje svoje dugove, te kako Hrvatskoj ne prijeti bankrot.

“Izgradnja Pelješkog mosta nije uopće upitna, jer to znači izvlačenje nekih dijelova Hrvatske iz izolacije, možda će, s obzirom na krizu, biti nekih odgoda. Također počet će se i s izgradnjom dionice A1 Osojnik-Doli. Za to će se dogovoriti koncesija ili javno-privatno partnerstvo. O koncesiji ili JPP-u bit će riječi i kod izgradnje cesta na podravsko-bilogorskom pravcu te za Zračnu luku Zagreb”, kazao je premijer.

“Odluka o drugom mirovinskom stupu još nije donesena. Mora se vidjelti koji su prihodi u drugom stupu, a na tome radi Ekonomsko vijeće”, rekao je Sanader. Osvrnuo se i na svibanjske lokalne izbore. Očekuje da će proteći u demokratskom duhu, a kao predsjednik Hrvatske demokratke zajednice siguran je u pobjedu svoje stranke.

(HRT)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ako Vlada stvarno sa tim sidrima jamči sigurnost neka tada svi članovi Vlade založe svu svoju osobnu imovinu kao garanciju .

Pitam se koliko bi tek burza pala da nemamo tu famoznu makroekonomsku stabilnost. Inače primjećujem vrlo bitan zaokret u politici. Do sada je Sanader jamčio karticama, a sada jamči sidrima.

New Report

Close