S prvim danom 2013. uvode se elektroničke radne knjižice i pet regionalnih burza

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2012. u 15:30
PXL

S prvim danom iduće godine Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) funkcionirat će preko pet regionalnih centara, a takav ustroj slijedit će i Zavod za zapošljavanje, piše Večernji list.

Istoga datuma papirnate uvode se elektroničke radne knjižice. „U procesu smo restrukturiranja HZMO-a. Formiramo regionalne centre, bolje ćemo organizirati same područne urede, a posljedica je da će se broj rukovodećih mjesta sa 170, koliko ih je sada, smanjiti na 60“, rekao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Glavna promjena koju želi postići preustrojem jest da uredi budu više okrenuti građanima. Osnovica rada Zavoda, dakle “core business”, moraju biti mirovine, a sve ostalo je uslužni dio. Kapitalni fond će ostati u HZMO-u, ali će se HMID (Hrvatsko mirovinsko investicijsko društvo) ugasiti jer ima bezvrijedne dionice, piše list.

Ljude ćemo angažirati na poslovima koji su im primarni, a to su mirovine, mirovinska prava, te poslovi koji se odnose na evidencije doprinosa u prvi mirovinski stup“, planira Mrsić.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close