Ribić: Šuker je nesreća za društvo, ali sreća za sindikate

Autor: Poslovni.hr , 05. lipanj 2010. u 18:10

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić “ispričao se” ministru financija Ivanu Šukeru za kojeg je nedavno rekao da sve što radi, radi loše i da bi trebao otići.

Kako prenosi HRT, Ribić smatra da Šuker ne radi baš sve loše. “Tako je svojim radom postigao da smo svi mi sindikati danas ujedinjeni, a to je teža misija, što govori o njegovoj kvaliteti. Ivan Šuker je nesreća za hrvatsko društvo, ali je sreća za sindikate”, kazao je Ribić na današnjoj konferenciji za novinare.

Ribić je sredinom svibnja optužio Vladu da obmanjuje javnost tvrdeći kako javnim i državnim službenicima uzima regres, božićnicu i dar za djecu radi pomoći nezaposlenima, jer je glavni motiv tog Vladina poteza popunjavanje proračunskih rupa zbog ukidanja kriznog poreza.

(pd)

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ja uopće ne razumijem ovu raspravu o regresima i božićnicama. Postoji ugovor između vlade i sindikata kojim je to regulirano i ugovor treba poštovati. Državnim zaposlenicima treba isplatiti sve što je ugovorom dogovoreno.

Međutim, da bi se to postiglo ne treba se zaduživati ili dizati poreze. Treba smanjiti broj državnih zaposlenika i od ušteda isplatiti božićnice i regrese. Ako država ne može ispoštovati svoje obveze za 50000 zaposlenika, neka smanji broj na recimo 40000.

Problem javnog sektora nije u tome što su doktori, medicinske sestre, policajci i učitelji pretplaćeni, nego zato što se u državnoj upravi nagomilala masa nepotrebnog kadra. Problem nezaposlenosti se treba riješavati kroz jačanje privatnog sektora, a ne kroz pumpanje broja zaposlenika u javnom sektoru.

Na Šukera i Vladu ne bih trošio vrijeme, ne isplati se. Sreća za sindikate mogu samo biti zadovoljni radnici diljem zemlje koji uživaju sva ona prava koje uživaju radnici po sređenim zemljama. Misija sindikata je stalna borba za prava radnika i ona nikad nije konačno ispunjena.

Da kolega tako je što se tiče stranog fonda
Ulaz siguran 100%

Tako je ŠUKER je nesreća prava a naročito za AZ MF oteo im je do zadnje lipe a strani fond se sprema da pokupi kajmak na našem TK a Dinkec će poslje da kupuje puno skuplje od tog istog fonda al on je to navikao

New Report

Close