Ribić: Predstavnici javnih službi otvoreni za još jedan krug razgovora

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2009. u 12:50

Vilim Ribić, potpredsjednik Matice sindikata javnih službi, u razgovoru za Novi list naglasio je da su predstavnici javnih službi otvoreni za još jedan krug razgovora i za to su spremni su učiniti prvi korak.

“Mi smo otvoreni za pregovore i pokušat ću razgovarati s premijerom da se oni nastave jer mi se čini da on uopće nije informiran o tome što su doista naši zahtjevi, a mi samo tražimo da nam se kad izađemo iz krize nadoknadi ono čega smo se sada spremni odreći”, kaže Ribić. No, već unaprijed Ribić upozorava da nijedan dogovor kojeg sindikati postignu s Vladom neće biti potpisan bez referenduma na kojem bi se članstvo odlučilo pristaje li na eventualni sporazum. Potpisivanje sporazuma nakon referenduma je baš ono što je Sanader, tvrdi Ribić, odbijao, ali referendum svejedno neće izbjeći.

“Mi ćemo organizirati referendum o mogućem štrajku ili referendum o eventualnom dogovoru i sporazumu s Vladom. Mislim da je i premijeru bolje da to bude ovaj drugi referendum”, poručuje Ribić. Hoće li premijer učiniti drugi korak i tako deblokirati pregovore, vidjet će se već sljedećih dana nakon sastanka sa poslodavcima i sindikatima oko sporazuma o socijalnom partnerstvu.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close