Ribić: Povećanje plaća branit ćemo svim sredstvima

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2009. u 13:05

U šest javnih službi koje su svoje plaće i njihov rast u godinama koje dolaze definirali u parafiranom sporazumu s Vladom počeo je trodnevni referendum na kojemu se članovi moraju izjasniti prihvaćaju li ili odbijaju dogovoreno kako bi sporazum postao važeći.

Služba socijalne skrbi i Samostalni sindikat zdravstva prihvatili su sporazum bez referenduma, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Referendum je počeo u jutarnjim satima za zaposlene u institucijama obrazovanja i visoke znanosti, medicinske sestre i djelatnike u kulturi. Njime je obuhvaćeno oko 75 tisuća članova sindikata javnih službi koji bi trebali dati konačan odgovor oko dugoročne strategije plaća u tom sektoru koju su čelnici njihovih sindikata 13. svibnja nakon 27 sati ispregovarali s Vladom.

Sredstva koja se trebaju izdvojiti radi usklađivanja plaća, primjerice u 2011. godini, iznosit će kao izgradnja dva Pelješka mosta ili pak svih rukometnih dvorana, otkriva Vilim Ribić, potpredsjednik Matice hrvatskih sindikata, podsjećajući da će se dogovoreno o plaćama braniti svim sredstvima iako mu se hrvatski poslodavci već sada protive.

(Više na Vecernji.hr)

Komentirajte prvi

New Report

Close