‘Ribić potrošio milijune na sindikalnu palaču, a sad više nema novca za štrajk’

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2012. u 10:50

Vilim Ribić planirao je svoj ured od 100 kvadrata na vrhu nove sindikalne palače na koju je potrošio četiri milijuna eura. Sad nema novca ni za njezin dovršetak ni za rujanski štrajk, piše Globus. Članstvo mu se lani prepolovilo jer nije htio u prosvjed protiv Vlade, a ako ga sad pokrene, bankrotirat će, navodi tjednik.

Odluče li se sindikati na prosjed, a prema najavama sindikalna akcija je moguća u rujnu, većina sindikata morat će odriješiti kese, ako u njima uopće ima kakvog novca. Prema podacima koje prikupio Globus, najteže će to za rukom poći najglasnijem među njima, Vilimu Ribiću iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.

Sindikalni novac koji je Ribić ulagao u dionice i dva fonda, danas je izgubio na vrijednosti najmanje za trećinu. Sindikat to ne prikazuje kao knjigovodstveni gubitak, ali on je tamo, priznao to Ribić ili ne, piše tjednik. Dodatno ih opterećuje i velebna zgrada koju Ribić gradi u Ulici Florijana Andrašeca, a koju će teško dovršiti ako bude morao izvesti na ulicu 11 tisuća svojih te 40-tak tisuća članovac Matice sindikata Hrvatske, središnjice kojoj je na čelu.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pametuje kako bi trebalo voditi državu, a nije ni za sindikalnog blagajnika.
Zaigrao se malo s dionicama misleći kako će on to lijevom rukom, kad ono …
Ali nema veze zna on sve kako treba, kuži on i državu, Europu, svjetska kretanja …

Najglasniji je, previše talasa, zamjera se!
Onda red diskreditacija i spinova: ured mu penthouse na vrhu velebne palače, luzer bez para, sve pare rasipno spiskao na dionice… bit će Ingre, Magme i Diokija..
I sada ja glup, ali čitam Globus, pa rezimiram: Onda neću u štrajk. Ne isplati se. Nemam izbora. Šutjet ću, neću se buniti i kmetski ću sve otrpjeti.

New Report

Close