Ribić poručio Vladi: Uvijek udarate po nama, a nemate petlju to učiniti bankama ili ratnim veteranima

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2012. u 13:30
Vilim Ribić / PXL

Sindikalni čelnici Vilim Ribić, Zvonimir Laktašić i Branimir Mihalinec, koji djeluju unutar Matice hrvatskih sindikata, odlučili su još jednom stati pred novinare i prozvati Vladu zbog “odmazde prema onima koji imaju najmanje”, piše tportal.

“Odrekli smo se i rasta plaća na koji smo imali pravo s početkom iduće godine u visini od 3,6 posto. Ovaj pritisak na obrazovanje i znanost je štetan za zemlju i njezinu budućnost. Ako netko nije svjestan situacije, onda je to ministar”, kazao je Ribić dodavši da Vlada uvijek udara po najslabijima, a nema petlju to učiniti bankama ili ratnim veteranima.

Sindikalisti su se osvrnuli i na ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, nazvavši ga licemjerom jer se u njihovo ime išao ispričavati prosvjetarima za rezanje plaća.

(pd)

Komentari (9)
Pogledajte sve


Vaš link

naravno, treba svesti birokraciju i sve ostalo što je na proračunu u podnošljive okvire…RH ne može podnjeti proračun veći od 70 milijardi !

Vaš link

Sramotan je diskurs kojim se služi predstavnik visokog obrazovanja. Ne samo ovom prilikom, već i obično, bez imalo komunikacijske kulture dere se kao nekakav pustinjak.

ova prepucavanja između vlade i javnih i državnih sindikata je početak konačne implozije i urušavanja ovoga retardiranog nezasitnog sustava podobnosti i pogodnosti ustanovljenog nakon 90ih.
..neka,neka…nema se više privatnog sektora za guliti, nema se više što prodati, a niti kredita za apetite i žderačinu drž i javnog sektora pa se sada počeli gristi između sebe…

New Report

Close