Ribić: Moguće je osnivanje sindikalne stranke

Autor: Poslovni.hr , 17. kolovoz 2010. u 13:35

Za smanjenje plaća u javnom sektoru nema temelja, no dođe li do toga, sindikati će sigurno u štrajk s početkom školske godine, a vjerojatno i tužiti poslodavce, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Nezavisnog sindikata znanosti.

Kako prenosi Vecernji.hr, Vilim Ribić, čelnik tog sindikata, obrušio se na izjavu lidera SDP-a Zorana Milanovića o nužnosti smanjenja mase plaća u javnim službama. Iskritizirao je sve stranke objedinivši ih nazivnikom plutokracije. Pritom je najavio traganje za političkom strankom koja bi bila politički oslonac sindikatima, a moguće i osnivanje sindikalne.

“Kazavši da je masa za plaće u javnim službama problem, Milanović pokazuje svoju neupućenost. Pozivam SDP da se vrati radu, nama treba jaka stranka koja će štititi rad. SDP se lažno predstavlja, oni su liberalna stranka. Narodnu stranku vodi predstavnik krupnog kapitala, HSP je stranka koja se protivi pravnom tretmanu ratnih zločina, HSS je seljački sindikat. Naša politička scena nema nikog tko bi stao iza rada. Pozivam Milanovića da dođe među radnike, neće se uprljati”, poručio je Ribić.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close