Ribić i Mrsić posvađali se u eteru

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2012. u 14:00

Otkaže li Vlada Temeljni kolektivni ugovor za javne službe, dio sindikata podnijet će tužbe, najavio je danas u emisiji Hrvatskog radija sindikalni čelnik Vilim Ribić.

– Ukoliko dođe do otkazivanja TKU-a, štete će biti enormne i snosit će ih građani ove države jer će stvar završiti na sudu, a odgovorni će biti oni koji sada ne slušaju – rekao je Ribić u emisiji u kojoj je sudjelovao i resorni ministar rada Mirando Mrsić, prenosi Jutarnji list.

Sindikalac je otkazivanje TKU-a nazvao avanturizmom, a sindikalac i ministar, koji će uskoro opet morati sjesti za pregovarački stol, u eteru se jutros nisu libili svađe. Ribić je ministra optužio za nedostatak dijaloga u pregovorima i nespremnost Vlade da napravi jedan milimetar ustupka, dok mu je Mrsić uzvratio kako se Vlada svakodnevno susreće s kolektivnim ugovorima u kojima se određena prava vraćaju nakon nekog broja godina i da tako više ne može.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

ne daj se Mrsiću! taj lopovluk na koji su sindikati naučili godinama da stalno prebacuju neke dogovore iz godine u godinu više ne mogu prolaziti.Dosta je bilo.Plaće moraju biti koliko to društvo može platiti,pa koliko god malo bilo.

New Report

Close