Ribić: Ako su potpisi za referendum nezakoniti, razgovarat ćemo na ulicama

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2010. u 17:10

Prevlada li u Saboru stav da je 800 tisuća potpisa građana za referendum protiv izmjena Zakona o radu nezakonito i ne obvezuje državu na referendum, razgovarat ćemo na ulicama, poručuju sindikalci.

“Gdje pišu pravila koja sada iznose? Mogu razmišljati što hoće, ali ako Sabor prihvati takvo mišljenje, onda ćemo ih s ulice pitati kako to da ima više birača nego stanovnika i zašto su tražili JMBG pri potpisivanju ako su ga ukinuli”, upozorio je Vilim Ribić, predsjednik Matice hrvatskih sindikata, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, hrvatska vlada na današnjoj je sjednici izvijestila kako su utvrđene brojne nepravilnosti pri provjeri birača koji su se izjašnjavali za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu (ZOR). Od 815.826 potpisa utvrđeno je da 92.229 uopće nemaju status birača, rekao je ministar uprave Davorin Mlakar dodavši da se 356.358 osoba izjašnjavalo na mjestima na kojima nisu birači.

Samo za oko 300 tisuća osoba nije pronađeno ništa sporno, dok organizatori prikupljanja potpisa nisu poštivali zakonsku obvezu da knjige u kojima se prikupljaju potpisi moraju biti unaprijed uvezane, napomenuo je.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close