Rekordnim rezultatima Zračna luka Zagreb slavi 50. rođendan

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2012. u 14:00

Zračna luka Zagreb ove godine obilježava 50. obljetnicu poslovanja na današnjoj lokaciji, a dodatan razlog za slavlje su povijesni rekordi u prometu: kroz zračnu luku je u kolovozu ove godine prošlo 260.372 putnika, što je najveći zabilježeni broj putnika u jednom mjesecu od osnutka Zračne luke Zagreb i povećanje od 4,25% u odnosu na kolovoz 2011. godine.

Kako bi proslavila ovaj važan jubilej, Zračna luka Zagreb za idući je tjedan pripremila i bogat program, tako će putnike u pristanišnoj zgradi u utorak, 11. rujna će u 7.00 sati zabavljati Sick Swing Orchestra, a bit će postavljena i izložba likovnih radova učenika velikogoričkih škola na temu rođendana zračne luke, kojima se zračni promet prikazuje na vedar način.

Svečano otvorenje izložbe održat će se upravo u vrijeme kada se, prije jedanaest godina, u Sjedinjenim američki državama dogodila tragedija koja je ostavili veliki trag na zračnom prometu u cjelini.

U srijedu, 12. rujna The Beatles Revival Band će svirkom u putničkoj zgradi putnike vratiti u 60-e, u vrijeme početka rada zračne luke na današnjoj lokaciji. Središnja manifestacija u slavljeničkom tjednu je javno predstavljanje monografije „Zračna luka Zagreb: 50 godina“ urednika Zvonka Šeba i dokumentarnog filma „Vrata Grada“ scenarista i redatelja Tonka Jovića, posebno napravljenih za ovu prigodu, u srijedu, 12. rujna u kinu Europa, na kojoj će Jimmy Stanić i Trio Jazz uz ostale standarde otpjevati i prigodnog „Avijatičara“.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close