Registar kredita građana starta 23. studenoga

Autor: Poslovni.hr , 10. studeni 2006. u 12:00

Zagrebačka tvrtka Connect Contact Center (3C) počela je s poslom pružanja usluge Info centra HROK-a. Očekuje nas veliki posao jer će nas kontaktirati praktički svi hrvatski građani koji namjeravaju od neke poslovne banke tražiti kredit ili stupiti u neki drugi poslovni odnos, istaknuo je na konferenciji za novinare Davor Tomić, direktor i vlasnik tvrtke.
Prema njihovim informacijama, novi dan starta HROK-a je 23. studenoga 2006. 3C djelovat će, naime, kao info-centar HROK-a, te u tom smislu davati informacije o HROK-u, njegovim djelatnostima, uslugama koje pruža, o kreditnom izvješću, načinima izdavanja kreditnog izvješća, i sl. Infocentar je zadužen i za ugovaranje termina za dolazak u HROK u svrhu izdavanja kreditnog izvješća na osobni zahtjev.
Bitno je naglasiti da ni mi ni bilo tko drugi, osim građana i njihovih opunomoćenika, neće imati pristup podatcima iz kreditnog registra. HROK d.o.o. je tvrtka koju je osnovalo 20 banka u Republici Hrvatskoj sa svrhom obavljanja djelatnosti potpunog kreditnog registra.
Onog trenutka kada HROK počne s operativnim radom, podatke iz Registra banke korisnici će moći koristiti samo uz prethodnu pisanu suglasnost klijenta -potrošača uz zahtjev za odobrenje novog kredita. 3C širi i izvozni posao skupljanja baza podataka za francuske kompanije. Nakon tržišta Njemačke i Austrije posao se proširio i na Švicarsku, Nizozemsku i Belgiju, a u pripremi je obrada poljskog tržišta od 40 milijuna stanovnika istaknuo je Tomić.
(jutarnji.hr)

Komentirajte prvi

New Report

Close