REE želi financirati vjetroelektrane u Hrvatskoj

Predstavnik Raiffeisen Energy & Environment istaknuo je Hrvatsku kao jedno od tržišta na kojem su uočeni veliki potencijali za razvoj projekata u obnovljivim izvorima energije

Nordijska gospodarska komora u Hrvatskoj održala je u utorak, 12. lipnja, seminar o vjetroelektranama, u organizaciji tvrtki CMS Zagreb, Vestas Central Europe i Raiffeisen Energy & Environment. Na seminaru, na kojem su prisustvovali predstavnici Ministarstva zaštite okoliša, Ministarstva gospodarstva, Fonda za energetsku učinkovitost, Hrvatske energetske regulatorne agencije, Hrvatskog operatora tržišta energije HEP-a, te investitori u vjetroelektrane, bilo je riječi o trenutnoj situaciji oko vjetroelektrana u Hrvatskoj, preprekama za investitore, te novim propisima koji stupaju na snagu od 1. srpnja, priopćeno je iz Komore.
Tvrtka Vestas Central Europe predstavila je razvoj i trenutna obilježja vjetroelektrana u Danskoj, gdje je i sjedište tvrtke. Vestas je najveći svjetski proizvođač vjetroelektrana, koji zapošljava preko 14.000 zaposlenika. Prodajni direktor Vestas Central Europe, g. Christian Liebel, ponovno je istaknuo želju za suradnjom s hrvatskim proizvođačima.
Raiffeisen Energy & Environment, novoosnovana tvrtka iz austrijske Raiffeisen Grupe, predstavila je svoj program financiranja i investiranja u obnovljive izvore energije. Predstavnik REE-a istaknuo je Hrvatsku kao jedno od tržišta na kojem su uočeni veliki potencijali za razvoj projekata u obnovljivim izvorima energije, posebice u energiji vjetra. REE stoga planira financirati projekte i investirati u vjetroelektrane u Hrvatskoj.
(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!