Razočaranje u Sisku: Umjesto 900, Željezara će zapošljavati 50 radnika

Autor: Poslovni.hr , 13. srpanj 2012. u 09:20

Talijanska kompanija Acciearie Bertoli Safau (ABS), novi vlasnik sisačke željezare, tijekom sljedeće dvije godine planira na posao vratiti 50-ak od nekadašnjih 900 radnika, piše Večernji list.



PXL

Zbog neisplativosti prekida se proizvodnja cijevi, a strojevi su prodani u Meksiko. Prema riječima predsjednik uprave ABS Italije Alessandra Trivillina željezara bi trebala početi proizvoditi do studenog, no u znatno manjem opsegu nego prije. Umjesto na proizvodnju cijevi kao dosad, željezara će biti orijentirana na proizvodnju specijalnih vrsta čelika. U drugoj fazi razvoja željezare, koja bi trebala početi sredinom sljedeće godine, ABS planira značajna ulaganja, no ona neće rezultirati povećanjem potrebe za novim radnicima. Nova zapošljavanja mogu se očekivati tek u trećoj fazi razvoja željezare, a kad će ona početi, Trivillin nije želio prognozirati.

Predsjednik sisačkog Gradskog vijeća Veljko Novak, koji je bio nazočan na sastanku s čelnikom talijanske kompanije, rekao je da su oni u takvoj situaciji da moraju biti sretni i zbog spašenih pedeset radnih mjesta, iako je razumljivo da su razočarani.

Cijeli tkest pročitajte ovdje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

valjda je netko vjerovao da beskonačne preprodaje mogu proći bez posljedica.

ulaganje cmc-a je doista bilo povijesna prilika kao što njihov odlazak simbolički svrstava hrvatsku u deindustrijalizirane zemlje afričkog tipa, gdje od vremenskih nepogoda, hirova nestabilnih turističkih tržišta i variranja cijena usluga s malom dodanom vrijedosti ovisi hoće li zemlji biti “samo” siromašna ili će još i gladovati.

New Report

Close