Rast vrijednosti hrvatskog tržišta za pohranu podataka

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2009. u 12:25

Vrijednost hrvatskog tržišta za pohranu podataka lani je bila oko 27 milijuna američkih dolara što je porast od 31 posto u odnosu na prethodnu godinu, najnoviji su podaci analitičke tvrtke IDC Adriatics izneseni na današnjoj konferenciji o računalnoj sigurnosti, sustavima za pohranu podataka i virtualizaciji u Zagrebu.

Konferencija “IT Security, Virtualization & Datacenter Efficiency 2009”, u u organizaciji tvrtke IDC Adriatics u zagrebačkom je Hotelu Antunović okupila blizu 200 stručnjaka i korisnika. Osim podataka o porastu vrijednosti isporuka eksternog prostora za pohranu podataka, na konferenciji je naznačeno i da je tržište sigurnosnog softvera u Hrvatskoj prošle godine zabilježilo dalji rast od gotovo 28 posto, na 15,25 milijuna američkih dolara. Istodobno, vrijednost izdataka za tzv. storage softver iznosila je 6,6 milijuna američkih dolara, što je 1 posto više u odnosu na 2007.

Na konferenciji su predstavljeni i brojni praktični primjeri kako kvalitetna rješenja i sustavi za pohranu te upravljanje podacima mogu pridonijeti većoj sigurnosti, uštedama i efikasnijem poslovanju.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close