Raspisana lokalna tjeralica za Glavašem

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2009. u 17:15

Ravnateljstvo policije priopćilo je da je danas poslijepodne raspisana lokalna tjeralica za Branimirom Glavašem koja vrijedi na teritoriju Republike Hrvatske te da je, u suradnji s drugim nadležnim institucijama, u tijeku i postupak raspisivanja međunarodne tjeralice.

U priopćenju koje je potpisao načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec navodi se da je za Branimirom Glavašem raspisana lokalna tjeralica, te da je u tijeku i raspisivanje međunarodne tjeralice. Nešto ranije na zagrebačkome Županijskom sudu doznalo se da je Branimiru Glavašu danas poslijepodne određen pritvor te da je policiji odmah dan nalog za raspisivanjem tjeralica.

Kako je rekao glasnogovornik toga suda Krešimir Devčić, odluku o pritvaranju Glavaša, nepravomoćno osuđenog na deset godina zatvora zbog ratnog zločina, donijelo je oko 15 sati izvanraspravno vijeće nakon što je od Mandatno-imunitetnog povjerenstva dobilo odluku o ukidanju zastupničkog imuniteta Branimiru Glavašu (HDSSB) i odobrenju za pritvor,

Sudac Željko Horvatović, koji je predsjedavao sudskim vijećem koje je krajem prošlog tjedna nepravomoćno osudilo Glavaša i još petero optuženika u slučaju “selotejp”, odmah je policiji izdao nalog za raspisivanje tjeralice.

(Hina/pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Slažem se da je ovo pravosudni i politički cirkus…uz dužan pijetet žrtvama, molim se za dan kad će netko odgovarati za bestijalno razaranje grada i 1200 civilnih žrtava u ratnom Osijeku.

…dakle koji pravosudni cirkus…u jednoj nomalnoj državi ovo bi bilo nedopustivo…još je interesantnije da ama baš nigdje ne mogu pročitati što je sa ostalima iz ove pravosudne farse…kamo su oni pobjegli…izgleda da ovaj pravosudni cirkus poštuju samo žene…ona Getoš Magdić ipak je otišla na izdržavanje kazne…

New Report

Close