Radnici Uljanik TESU-a najavili novi štrajk

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2010. u 17:35

Nakon neuspješnog mirenja, u tvornici električnih strojeva i uređaja Uljanik TESU ponovo će se pokrenuti štrajk ako se radnicima ne isplate zaostale plaće, priopćeno je danas iz Uljanikove podružnice Sindikata Istre i Kvarnera.

Po riječima predsjednika štrajkaškog odbora Rajka Kutlače, radnici TESU-a plaću nisu primili od prosinca prošle godine, a blokadom računa onemogućeno je poslovanje bez obzira na to što posla ima. Podsjetio je kako se iz istih razloga štrajkalo i prije mjesec dana kada je postignut dogovor između Ministarstva gospodarstva i Uprave Uljanika, no do prispijeća obećanih sredstava, unatoč izdanom državnom jamstvu, do danas nije došlo.

“S obzirom da se sa sigurnošću ne može utvrditi tko ustvari zaustavlja rješavanje problema, štajkaški je odbor odlučio da će se sa štrajkom pričekati još nekoliko dana”, navodi se u priopćenju za javnost štrajkaškog odbora u kojem se ističe i kako su s njihove strane sve obveze ispunjene te da je u međuvremenu dogovoreno još 600 tisuća eura novih poslova.

“Očito netko TESU i njegove radnike koristi kao taoce i vrstu pritiska za ostvarivanje drugih ciljeva”, zaključeno je na današnjem skupu radnika koji kako ističu, očekuju hitna rješenja. Radnici TESU-a i sindikati osjećaju se prevarenima te pozivaju sudionike dogovora od prije mjesec danada se dogovoreno i ostvari i da im se isplate zaostale plaće. U suprotnom, stoji u priopćenju štrajkaškog odbora Uljanik TESU-a, radnici će ponovno u štrajk.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close