Radnici TESU-a odgodili štrajk

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2010. u 17:25

Radnici tvrtke Uljanik TESU d.d. neće u petak krenuti u štrajk već ga odgađaju do kraja idućeg tjedna, odlučeno je danas na skupu zaposlenika te tvrtke.

Po riječima predsjednika štrajkaškog odbora i povjerenika Sindikata Istre i Kvarnera u Uljaniku Rajka Kutlače, štrajkaški se odbor ne raspušta jer još uvijek nije riješen temeljni problem presudan za opstanak poduzeća, a to je blokada računa. “Rješenje tražimo od državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva Ruđera Friganovića koji je ujedno predstavnik države zadužen za TESU“, kazao je Kutlača.

Naveo je kako će radnici TESU-a ovih dana dobiti plaću za veljaču i to zahvaljujući pomoći sindikata i Uljanika. Kako je rečeno, još je 9. ožujka državni tajnik Friganović obećao deblokadu računa za tri dana zahvaljujući kreditu, nakon čega su radnici prekinuli štrajk. Međutim, problem do sada još uvijek nije riješen i račun je blokiran.

”Radnici TESU-a više ne žele biti ničiji taoci i zato traže od vlasnika odnosno države da im pomogne jer imaju posla, perspektive i mogu kao izvoznici dobro funkcionirati na tržištu”, zaključio je Kutlača.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close