Radnici Brodosplita najavili tužbu protiv Vlade

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2012. u 17:25
Tomislav Debeljak, predsjednik uprave DIV-a (PXL)

Vodstvo Nezavisnog sindikata u Brodosplitu ocijenilo je nazakonitom današnju odluku Vlade da se splitsko brodogradilište proda samoborskom DIV-u te najavljuje poduzimanje koraka na zaštiti Brodosplita.

Nakon što je Vlada odlučila da Brodosplit ide DIV-u, radnici splitskog škvera najavili su tužbu protiv vladajućih, jer su – tvrde – svojom odlukom dokazali da su oni ‘Vlada krupnog kapitala koji hara Europom, pa tako i Hrvatskom’, javlja MediaServis.

“Ne možemo se složiti sa današnjom odlukom Vlade koja nije u skladu sa zakonom pošto je istekao rok natječaja za prodaju Brodosplita, a tvrtka DIV nema niti dovoljna bankovna jamstva za kupnju našeg škvera”, izjavio je danas za Hinu predsjednik Nezavisnog sindikata u Brodosplitu Zvonko Šegvić. Šegvić smatra da bi se sada trebalo oglasiti i Državno odvjetništvo u vezi prodaje Brodosplita. “Do sada sam podnio Državnom odvjetništvu u sjedištu u Zagrebu sedam prijava u kojima upozoravam na nezakonitosti ponude DIV-a za kupnju Brodosplita, odnosno prodaje splitskog škvera toj tvrtki”, kazao je Šegvić. On smatra kako je Vlada pogodovala DIV-u jer se Brodosplit prodaje toj tvrtki pod, kako tvrdi, “namještenim uvjetima”. Nemamo ništa protiv DIV-a, ali smatramo da ta tvrtka nije financijski sposobna za kupnju Brodosplita“, ističe Šegvić. Najavio je kako će Nezavisni sindikat Brodosplita sutra razmotriti korake koje kani poduzeti nakon odluke o prodaji škvera DIV-u.

”Sve su opcije otvorene, nije isključeno da pozovemo radnike da dođu braniti naše brodogradilište. Gospodinu Čačiću poručujem da smo mi u Splitu južnjaci i nećemo dozvoliti da nas se gazi na ovaj način kao što je to u slučaju prodaje škvera DIV-u“, rekao je Šegvić. Za sadašnju Vladu kazao je da nije ni socijaldemokratska niti narodnjačka. ”Sadašnja Vlada i njen premijer Milanović se ne razumiju u brodogradnju, oni ne znaju što rade”, kazao je Šegvić.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close