Pukanićevu vilu pretvorit će u studentski dom

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2012. u 12:00
Ivo Pukanić (PXL)

Ivo Pukanić, novinski izdavač, barem formalno, nije na papiru imao niti jednu nekretninu u Hrvatskoj, piše Večernji list.

Jedini objekt koji glasi na njega dvosoban je stan u stambeno-poslovnom tornju Flamingo u Miamiju na Floridi, koji je od tvrtke MCZ Centrum Flamingo i LLC kupio za otprilike pola milijuna američkih dolara u lipnju 2008. godine, samo nekoliko mjeseci prije nego što je s Nikom Franjićem, šefom marketinga NCL Media Grupe, smaknut na parkiralištu Nacionala u središtu Zagreba.

Pukanić se odrekao tri svoje tvrtke točno sedam dana nakon što je Mirjana podnijela zahtjev za razvod. Ttvrtku Mansito na adresi Nacionala u Vlaškoj ulici Pukanić je, piše list, osnovao u veljači 2008. kako bi za 1,200.000 eura od obitelji Majhen kupio prekrasnu kuću s dvorištem i voćnjakom ukupne površine otprilike tisuću četvornih metara na Ribnjaku u središtu metropole, samo petstotinjak metara udaljenu od redakcije i točno nasuprot ulazu u park. Poslovne udjele Mansita Pukanić je ustupio tvrtkama – Games Systems services limited registriranoj u Belizeu te Sears Partners LLC na Floridi uz naknadu od 20.000 kuna. Te su dvije tvrtke lani u travnju bez ikakve naknade svoje poslovne udjele prenijele na jednog poduzetnika iz Zagreba, koji se prema podacima Poslovne Hrvatske bavi nekretninama. On promptno mijenja ime Mansito, a kuću lani u srpnju za milijun u pol eura prodaje zagrebačkoj Zakladi Dostojanstvo i nada, točnije organizaciji Katoličke crkve Opusu Dei na čelu sa znanstvenikom s Instituta Ruđer Bošković, Vukom Brigljevićem. Brigljević nije želio detaljno objašnjavati što namjerava učiniti s velebnim zdanjem, ali otkriva da “planiraju organizirati obrazovne aktivnosti u skladu s ciljevima zaklade”, piše Večernji list.

“Kuću na Ribnjaku namjeravamo adaptirati i pretvoriti je u manji studentski dom i kulturni centar, sličan onom koji trenutačno gradimo na uglu Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu”, rekli su za Večernji list u sjedištu organizacije.

Više o svemu pročitajte ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close