Prosvjednici se razilaze, policija i dalje osigurava zagrebački Trg

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2012. u 13:50
PXL

Tijekom prosvjeda, koji je osiguravalo 50-ak specijalaca, nije zabilježen nijedan incident

Oko 100 predstavnika Građanske akcije i građana okupilo se u 11 sati kod Manduševca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi prosvjedovali protiv najavljene međunarodne nacionalističke konferencije i mimohoda u organizaciji HČSP-a.

Ekstremni desničari istovremeno su se okupili na Tomislavovom trgu kako bi dali potporu generalima. Jake policijske snage brane desničarima, kojih se okupilo 30-ak, dolazak na Trg bana Jelačića. Policijski djelatnici legetimirali su i obične građane na Tomislavovom trgu.

11.30 Nekoliko desničara ipak je stiglo je tramvajem broj 13 na Trga bana Jelačića. Policijskim kordonom odijeljeni su od antifašističkog prosvjeda. Na Trgu su jake policijske snage. Stiglo je sedam policijskih vozila te 50-ak specijalaca.

Antifašisti izvikuju parole “No pasaran!”, a vijore se i anarhističke zastave. Sve se odvija pred skupinama turista koji u čudu gledaju što se događa te su sve zabilježili fotoaparatima.

11.40 Desničari su donijeli transparent s porukom “Domoljublje nije fašizam” te viču prosvjednicima “vi ste fašisti”.

12.20 Prosvjed je završen. Nije zabilježen nijedan incident. Antifašisti su se mirno razišli, a nekoliko desničara ostalo je na Trgu. Također nekoliko specijalaca ostalo je na glavnom zagrebačkom Trgu kako bi spriječili eventualne incidente.

(VLM Agencija)

Komentari (2)
Pogledajte sve

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/187863/Novi-skup-u-Zagrebu-ocekuje-se-vise-antifasista.html

Po zadatku se okupljaju djeca "fašista" i "atifašista" !

Umjesto da rade (badave) bilo šta oni nam prenose stavove njihovih mentora koji su i krivi za našu gospodarsku situaciju .

A jednaki su zločinci bili i "fašisti" i "antifašisti " i teško je reči koji su više ljudi (nevinih) ubili .

Čitajte povjest , i "fašisti" i " antifašisti" !

Tko se nalazi među tim desničarima?
Što žele, zašto imaju skup?

Niti jedno slovo nije o tome napisano, paradiraju homići po centru grada, , komunisti, jugonostalgičari, četnici nam sjede u saboru, kriminalci izvlače novac iz državnih firmi a odjednom najveće zlo je 100 desničara za koje nitko nema pojma što žele.
Ili je možda domoljublje fašizam?
Podrška generalima je postala zabranjena?

New Report

Close