Prosvjedi u Zagrebu započeli zbog nastupa ministrice Dalić na televiziji

Autor: Darko Bičak , 27. veljača 2011. u 15:40

Protuvladini prosvjedi u Zagrebu nastaviti će i i dalje dinamikom svakog drugog dana, a njihov organizator Ivan Pernar očekuje da će se u roku od mjesec dana skupiti kritična masa građana koji će prisiliti Vladu na odlazak.

“Hrvatsku Vladu trenutno podržava 16 posto građa i ona nema legitimitet i dalje voditi zemlju u pogrešnom smjeru sve do studenoga ili i duže”, kazao je Pernar gostujući u emisiji HTV-a “Nedeljom u 2”. Pernar je uvjeren da građani na predstojećim izborima neće većinski glasati niti za “crne” niti za “crvene” te da srednja opcija, kojoj je on predstavnik, može izvući zemlju iz krize. Na komentare da građani moraju odabrati žele li prosvjede ili ulazak u EU, Pernar je kazao da ulazak u Unije ne usporavalju prosvjedi, koji su legitimni način izražavanja nezadovoljstva u čitavom razvijenom svijetu, nego nesposobna i korumpirana vladajuća elita.

Iako nije siguran što će se dogoditi poslije izbora, smatra da će svaka opcija koja nije HDZ biti povoljnija. Na sam prosvjed se odlučio nakon jedne izjave ministrice financija Martine Dalić o stanju državi koja ga je, kako sam kaže, toliko iziritirala da je morao nešto poduzeti. Protiv Vlade su prosvjede započeli i branitelji o čijim zahtjevima i ciljevima je u NU2 govorio Željko Sačić, načelnik ratnog stožera specijalne policije. Sačić se protivi samoproglašenom pravu Srbije da u Begradu formira regionalni sud za ratne zločine preko kojeg ima mogućnost optuživati bilo kojeg hrvatskog branitelja.

Sačić smatra da bi se u Hrvatskoj ponovno trebali formirati vojni sudovi koji bi bili nadležni za braniteljska pitanja. Željko Sačić je potvrdio da se radi na okupljanju svih stranaka i udruga desne političke orijentacije koje bi trebale zajednički nastupiti na parlamentarnim izborima. On također smatra da samo ova politička opcija može zemlju izvući iz posvemašnje političke i ekonomske krize.

Aleksandar Stanković je u svojoj emisiji također ugostio “male ljude” koji su se odlučili na osobne prosvjede izražavajući tako svoje nezadovoljstvo aktualnim stanjem u zemlji. Anita Barišić i Kristina Ćurković su tako govorile o svojem napadu jajima na delegaciju HDZ-a koja je proteklog tjedna posijetila Omiš, a prikazana je i snimka anonimne žene koja je ispred Zavoda za zapošljavanje poderala svoju diplomu.

Komentari (15)
Pogledajte sve

nema srednjih opcija. Ok decko je malo protestirao i rekao sto vecina misli, ali stranke treba ukinuti. trebaju vladati kompetentni a brutalna administracija zavoda za statistiku treba nuditi kandidate, a onda idemo na izbore. Gdin Pernar nije kompetentan, nek se jos skoluje.

Zamislite ironije BBB i metroseksualci sa fejsbuka zajedno protiv policije.
Taj Pervan ili kak već je trebao čitat mokre novine u policiji prvi puta kad su ga priveli a ne za dva dana opet okupljat toplu braću, ali to je demokracija koje ima samo kod nas.
Vidi se da ga stari nikad nije prebio kak treba.

Ništa od svih tih prosjeda !

Nikad se neće skupiti “kritičnu masu” za rušenje Vlade .

Pa večini ljudi u Hrvatskoj je dobro !Redovno dolaze i plaća i penzija !

Pogledajte samo koliko miliardi imaju Hrvati u bankama na štednji !

Pogledajte ovih par tisuća koji protestiraju !

Pa svi su oni na Državnim Jaslama i nastoje ušičariti još love od iscrpljene Države Hrvatske .

jasno o koći i komentar je da se malo odmaknem od spominjane osobe
jer da nije žalosno i tužno bilo bi smješno, za ono sranja što napravi u ovo dana na cesti dobi medijskog prostora više nego profesor Đikić recimo za cjele profesure, i to završi i kod Stankovića kod kog ti kao i predsjednici čekaju red (kad ti je ovaj stankoviču se najavio da ga ubaci nisu valjda bili u kordinaciji – šala za stankovića) mali mu se očima smijao i podsmjehivao na svaku iole pokušanu stankovićevu incjativu da da ozbiljnost eskluzivnovst promociju nećek čeg nema pa kao i kritićnosti gdje uz minimu vještine možeš si napraviti dobar politički propagandni program što ovaj nikako nije ni pokušavao nego tupim i priglupim osmjehom mu odgovarao da da možda je i tako ali ja ti ipak sjedim tu u stolici i to zato što ti misliš da sam važan da trebam sjesti tu ( Stankoviu izlistaj ko je sjedio na toj stolici i zbog čega – koliko je ko derao vremenski u životu svoju guzicu u toj ulozi da bi sjeo kod tebe – osobno od mene – kao i dobar % – NEDELJ U 2)
da ti odgovorim i zašto :
lik : je aninimus jedan od tisuća i tisuća sam ti je rekao što radi zašto radi kako živi i zašto živi i kako će živjeti
djelo : preskakanje (protu zakonito) dva puta policijske ograde, nagovaranjem pozivom podvođenjem drugih da ga podrže u toj namjeri i stvore dekor potreban za scenski medijski prikaz, da pristupe nasilju (preskakanju ili rušenju iste barijere) parolama koje su več napisane u štamp u obliku naslova, prostim rjećima ispod svake razine, sa iskljućivim ciljem i namjerom i da skrene pažnju iskljućivo na sebe za to dobija nelogično malu kaznu jer je u prekršaju u dva tri dana dva put ponovio isto nasilničko ponašanje što je minimum 15 dana zatvora ( takva kazna-mjera izriče se supružnicima kad su u rastavi pa se svađaju i prijete i prijete jedno drugom (ne tuku se to je nešto teže i tim pravno drugaćije) i ti to dovodiš u emisiju predstavljaš javnosti – ovo par telivizora oko mene što komentiramo si u nedelju u 2 definitivno izgubio ako te to uopče smeta i dira
Stankoviću Stanković pa svaki dan si mogao imati po jednog BBB za gosta koji ti imaju puno bolje referense a neki i čak međunarodno iskusvo i reputaciju

New Report

Close