Prosvjed radnika TESU-a

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2010. u 13:50

Pulsko proizvodno poduzeće TESU propada zbog nemara ovlaštenih čija bi prva briga trebala biti gospodarstvo, a rješavaju se samo problemi koji bi mogli postati politički pa – ako je tako – postat će politički problem, rekao je Rajko Kutlača iz Sindikata Istre i Kvarnera objašnjavajući razloge odluke radnika TESU-a da od danas svaki dan od 10 do 11 sati prosvjeduju naizmjenično ispred Komunalne palače na Forumu, sjedišta gradske vlasti i sjedišta Istarske županije u Flanatičkoj ulici.

Po njegovim riječima, radnici TESU-a već šest mjeseci nisu dobili plaće, a blokada računa otežava normalno poslovanje iako to 100-postotno izvozno poduzeće ima narudžbi, te su i danas naručena dva generatora, rekao je Kutlača. Napomenuo je da vladino obećanje o jamstvima za zajam od pet milijuna eura, dano prije tri i pol mjeseca, nije ostvareno, a na pozive radnika i sindikata nitko ne odgovara ni u vladi ni u lokalnim vlastima.

Država je obećala jamstva i na tome je ostalo, a lokalna se uprava ne odaziva ni na koji način. Mi ne tražimo od grada i županije novac, tražimo da nam otvore vrata i, na kraju krajeva, da dođu na naš prosvjed i stanu među ljude. Ne znamo je li nekome namjera sasvim uništiti TESU, ali je činjenica da novac koji bi došao danas ili sutra manje vrijedi nego da je došao prije tri mjeseca jer se obveze gomilaju, istaknuo je Kutlača.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close