Proficio pripaja tvrtke AIM i EIG

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2008. u 11:00

Nadzorni odbor Proficija d.d. odobrio je jučer reorganizaciju predloženu od strane Uprave društva kojom će se društva AIM i EIG pripojiti Proficiju, priopćeno je danas na Zagrebačkoj burzi.

Nadzorni odbor Proficija procjenjuje da je predloženo spajanje s AIM-om i EIG-om u najboljem interesu Proficija i svih njegovih dioničara, ističe se u priopćenju. Nadalje se navodi da će spajanje pojednostaviti rad i povećati učinkovitost poslovanja društva, s pozitivnim utjecajem na ukupnu vrijednost. Nakon što dioničari odobre planirano pripajanje AIM-a Proficiju, AIM će prestati postojati, što podrazumijeva preuzimanje ukupne imovine toga društva i svih zaposlenika od strane Proficija. Sadašnji vlasnik AIM-a Adriatic Investment Management LCC postat će nakon pripajanja jedan od dioničara u Proficiju.

AIM trenutačno ima 44,7 posto dionica Proficija, a nakon završetka procesa pripajanja, vlasnik AIM-a Adriatic Investment Management posjedovat će 38,58 posto dionica Proficija. Nakon što dioničari odobre planirano pripajanje EIG-a Proficiju, EIG će također prestati postojati, što podrazumijeva da Proficio preuzima ukupnu imovinu toga društva i sve zaposlenike. Dioničari EIG-a će nakon pripajanja postati dioničari Proficija. Nakon pripajanja će svi dioničari EIG-a dobiti po 1,4 dionice društva Proficio za svaku dionicu EIG-a koju imaju u svome vlasništvu. Nakon pripajanja Proficio namjerava nastaviti svoje aktivnosti u tri glavna područja: nekretnine, alternativni izvori energije i nova ulaganja, zaključuje se u priopćenju.

U odvojenom priopćenju, također objavljenom na Zagrebačkoj burzi, navodi da će prije spajanja s Proficijem, EIG preuzeti i pripojiti tvrtku Tendo Usluge, koja time prestaje postojati, a ukupna imovina postaje vlasništvo EIG-a. Zaposlenici Tendo Usluga pritom nastavljaju svoj rad EIG-u.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close