Princ Abu Dhabija potvrdio interes za proizvode hrvatske vojne industrije

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2011. u 16:05

Vojna industrija, sigurnosna situacija u Sjevernoj Africi, Zaljevu te jugoistoku Europe kao i misija ISAF u Afganistanu bile su teme razgovora između ministra obrane Davora Božinovića i princa prijestolonasljednika Abu Dhabija generala šeika Mohammed bin Zayed All Nahyana, ujedno i zamjenika vrhovnog zapovjednika oružanih snaga Ujedinjenih Arapskih Emirata, a tijekom sastanka u Abu Dhabiju, gdje se održava sajam vojne industrije IDEX 2011.

Tijekom razgovora zaključeno je da je potrebno intenzivirati suradnju dviju zemalja uključujući i onu na području obrane. Ministar Božinović je istaknuo kako su tradicionalno prijateljski odnosi dviju zemalja, hrvatsko članstvo u NATO-u i skorašnje u Europskoj uniji, te obostrano sudjelovanje u misiji ISAF, dobre osnove za jačanje odnosa Republike Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, priopćili su iz MORH-a. Princ Mohammed bin Zayed pozitivno je odgovorio i na poziv ministra Božinovića da posjeti hrvatski paviljon na sajmu vojne industrije IDEX, što je i učinio.

Njegov posjet predstavlja veliko priznanje hrvatskim izlagačima obzirom da na IDEX-u izlaže više od 1.000 proizvođača iz cijelog svijeta. Tijekom posjeta hrvatskom paviljonu predstavnici tvrtki Đuro Đaković – Specijalna vozila, Šestan Busch, Inkop, DOK-ING, Kroko i HS Produkt imali su prilike prezentirati svoje proizvode, te je princ prijestolonasljednik potvrdio interes za proizvode hrvatske vojne industrije i otvorio mogućnosti hrvatskim tvrtkama da izravno pregovaraju sa partnerima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close