Prihodi Atlantic Grupe premašili 4,7 milijarde kuna, dobit niža 82,5 %

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2012. u 10:55

Atlantic Grupa je u 2011. godini ostvarila prihode od prodaje u visini od 4,72 milijarde kuna što je rast od 4,8 posto u odnosu na pro-forma konsolidirane prihode od prodaje u 2010. godini, stoji u izvještaju objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Nominalni rast u odnosu na godinu ranije iznosi pak 108,4 posto.

Bez utjecaja Droga Kolinske, Atlantic Grupa ostvarila je organski rast od 1,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani. Na rast prihoda od prodaje na organskoj razini uvelike su utjecale dvoznamenkaste stope rasta divizija Sportska i aktivna prehrana te Pharma čime je anuliran utjecaj pada prodaje divizija Distribucija i Zdravlje i njega. Promatrajući četvrti kvartal zasebno, Atlantic Grupa je ostvarila prihode od prodaje u visini od 1,27 milijardi kuna, što je 6,8 posto više u odnosu na pro-forma konsolidirane prihode od prodaje u četvrtom kvartalu prethodne godine.

Normalizirana dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u 2011. godini iznosi 517,3 milijuna kuna što je rast od 156,5 posto u odnosu na isto razdoblje lani, odnosno pad od 1,7 posto na pro-forma konsolidiranoj osnovi u odnosu na isto razdoblje lani. Neto dobit nakon manjinskog interesa pala je 82,5 posto u odnosu na pro forma podatke u 2010.

Normalizirana dobit prije kamata i poreza (EBIT) ostvarena je u iznosu od 309,2 milijuna kuna, što je rast od 110,9 posto, odnosno za 12,1 posto na pro-forma konsolidiranoj osnovi u odnosu na isto razdoblje lani. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosila je 46,6 milijuna kuna, dok je normalizirana neto dobit nakon manjinskih interesa zabilježena u iznosu od 19,7 milijuna kuna

“Izuzetno smo zadovoljni što je Atlantic Grupa i u 2011. ostvarila odlične poslovne rezultate i time ispunila najavljena očekivanja. Uprava i svi djelatnici kompanije uspješno su odradili prvu i ušli duboko u drugu fazu integracije Droga Kolinske, što je svakako doprinijelo rastu prodaje i dobiti iz poslovnih aktivnosti unatoč vrlo nepovoljnim uvjetima u makroekonomskom okruženju. Iako očekujemo da će s makroekonomske strane 2012. godina biti najmanje jednako izazovna, uvjereni smo u daljnji rast i poboljšanje profitabilnosti Atlantic Grupe, te ćemo se, kako bismo ostvarili rast, fokusirati na ostvarivanje sinergijskih potencijala, organski rast kroz aktivan brand menadžment i inovacije, troškovnu optimizaciju, efikasno upravljanje rizicima te daljnje ispunjavanje financijskih obveza.”, komentirao je u izvješću Emil Tedeschi, čelnik Atlantica.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ocekivao sam losije rezultate Atlantic grupe. I to ce se vjerojatno nastaviti. Ima smisla sto jeizjavljeno u vezi promjena- jedino nije jasno kako i tko ce to provesti? Osrednji proizvodi, na uglavnom siromasnim trzistima managirani od neukih managera….no pricekajmo.

New Report

Close