Prevrnula se hladnjača sa 20 tona mesa, PIK Vrbovcu žao

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2012. u 13:50

Tegljač-hladnjača križevačkih oznaka s oko 20 tona mesa prevrnuo se danas u 7.45 na državnoj cesti u Donjem Maclju pokraj Đurmanca.

Vozača kamiona, 32-godišnjeg D. Č. iz Križevaca, u lijevom je zavoju, najvjerojatnije zbog prevelike brzine, zanijelo u desnu stranu, izgubio je nadzor nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se tik uz potok Maceljčicu. Iako je kabina potpuno uništena, vozač je ostao tek prikliješten pa su ga izvlačili vatrogasci.

Da je sletio u potok obložen kamenom, posljedice bi vjerojatno bile tragične. Vozač je odvezen u Opću bolnicu Zabok, no ostao je neozlijeđen pa se vratio na mjesto nesreće.

Tegljač je meso prevozio iz Austrije za poduzeće Pršut Voštani. Na mjesto nesreće došli su i veterinarski i carinski inspektor koji je otpečatio prikolicu kako bi se meso pretovarilo i odvezlo u carinarnicu u Žutnicu kraj Krapine. Tamo će se pregledom utvrditi jesu li ispravno za upotrebu. Promet državnom cestom u vrijeme pretovara, koji se obavlja ručno, traje jednim kolničkim trakom

“Izuzetno nam je žao zbog današnje prometne nesreće u kojoj je oko 7.45 sati u Donjem Maclju, nedaleko Đurmanca, na cesti D1 Krapina-Macelj, sletio šleper firme Vitom Commerce d.o.o., križevačkih registarskih oznaka, i u kojoj je ozlijeđen i sam vozač. Želimo mu što brži oporavak te ćemo, sukladno strategiji našeg poslovanja, poduzeti sve da mu olakšamo nezavidnu situaciju u kojoj se našao, iako šleper kojim je upravljao nije u vlasništvu PIK Vrbovca. Također s ciljem potpunog informiranja javnosti ovom prilikom potrebno je istaći da kamion nije prevozio šunke, već meso buta s kosti. Meso je uvezeno radi prodaje kupcu s kojim PIK već dugi niz godina uspješno surađuje”, priopćili su iz PIK Vrbovca.



PXL



PXL

(Agencija VLM/pd)

Komentari (7)
Pogledajte sve

Ajde sve če to narod pojest kad malo snize cijenu i meso obrade neče se primjetit ovo malo blata ,uvozno da dok pojedine firme dobivaju poticaj od Hr .Narod nije svjesan koliko je jaka agro mafija,,,,,1.pajceki su u slavoniji dosegnuli cijenu od 22kn za kilu ,,,tako nije moguće da se u trgovinama prodaje domača roba za 25kn ,,,naravno da je sve uvozno ,pročitajte primjer Lidla.

A vidi ove što se nabacuju pršutima koji su se ispretumbali po prikolici dok se prevrtala. Na kraju će isti taj pršut staviti na police za nekih 140kn kila sa znakom izvorno hrvatsko i to sve uz blagoslov veterinarskog i carinskog inspektora. Al ajd dobro bar se nisu rasuli po zemlji, bit će dobri.

Jel to uvezeno novcem od poticaja?

znači za Pršut Voštane uvozio je PiK šleperom firme Vitom commerce…mislim da bi trebalo kaznit firme koje se reklamiraju da prodaju domaće a uvoze meso izvana što se otkrije tek kad se desi neka nesreća poput ove

New Report

Close