Premijerka Kosor u Splitu otvorila međunarodni sajam vojne industrije

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2011. u 12:20

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je danas u Splitu prvu “Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu i konferenciju – ASDA”, međunarodni sajam vojne industrije, ističući kako svoje proizvode izlaže 100-tinjak izlagača iz 20-tak zemalja od kojih su 54 izlagača iz Hrvatske.

“Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija (Adriatic Sea Defence & Aerospace Exhibition) – ASDA”, na kojoj je u splitskoj Spaladium areni predstavljena vojna oprema i naoružanje, održava se pod pokroviteljstvom Vlade RH i u organizaciji specijalizirane tvrtke TNT Production Inc. iz Sjedinjenih Američkih Država. Otvarajući izložbu premijerka Kosor rekla je kako će hrvatska Vlada učiniti sve da ova izložba ubuduće postane tradicionalna. “Važna dimenzija ove izložbe je njena okrenutost regiji te ćemo njome dati doprinos unaprjeđenju regionalnog dijaloga i regionalnoj stabilnosti i sigurnosti”, istaknula je premijerka Kosor.

Najavila je kako će se za vrijeme trodnevnog trajanja ove izložbe u Splitu voditi rasprave i o suvremenim NATO tehnologijama. Premijerka Kosor naglasila je također kako će izložba ASDA dati potporu i razvoju hrvatskog gospodarstva i njegovog razvitka. Ministar obrane RH Davor Božinović izjavio je kako je ponosan što se u Splitu i Hrvatskoj održava ova međunarodna izložba vojne opreme i naoružanja, koja je najveća u ovom dijelu Europe. “Split se ovom izložbom uvrštava na svjetsku mapu središta industrije vojne opreme i naoružanja”, rekao je ministar Božinović.

Izložbom ASDA stvaraju se okolnosti novih poslovnih mogućnosti, posebice hrvatskim tvrtkama koje se bave proizvodnjom vojne opreme i naoružanja, dodao je. Ocijenio je i kako su 54 hrvatske tvrtke koje izlažu svoje proizvode na ovom međunarodnom sajmu, pokazatelj da je Hrvatska industrija “u ovom segmentu jaka i prepoznatljiva”. I predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević istaknuo je kako je ova izložba iznimno važan događaj za Hrvatsku , jer smo “stvorili međunarodno prepoznatljiv brand vojne opreme i naoružanja”.

Predsjednik američke specijalizirane tvrtke TNT Production Inc. Justin Webb naglasio je kako je organizacija ovakvog događaja kao što je međunarodna izložba vojne opreme i naoružanja, jako zahtjevna i iziskuje mnogo truda. Zahvalio je hrvatskoj Vladi na pomoći pri organizaciji izložbe ASDA u Splitu.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close