Predstavljeno Hrvatsko kreditno osiguranje

Danas je na konferenciji za medije u prostorijama Hrvatske banke za obnovu i razvitak predstavljeno Hrvatsko kreditno osiguranje, prvo društvo specijalizirano za osiguranje naplate potraživanja vezanih za isporuke roba i usluga, priopćili su iz HBOR-a.

Na konferenciji za medije o poslovanju i planovima HKO-a govorio je Edvard Ribarić, predsjednik Uprave HKO-a i Anton Steffko, član Uprave HKO-a, a o razlozima osnivanja društva Anton Kovačev, predsjednik Uprave HBOR-a i Helmut Altenburger, direktor OeKB Suedosteuropa Holding GmbH. Konferenciji je prisustvovao i Branimir Berković, predsjednik Nadzornog odbora HKO-a. Hrvatsko kreditno osiguranje dioničko je društvo za osiguranje u 49 postotnom vlasništvu OeKB-a i 51 postotnom vlasništvu HBOR-a koje je započelo s operativnim radom 1. srpnja 2010. godine i jedino je osiguravajuće društvo specijalizirano za osiguranje kratkoročnih potraživanja među poslovnim subjektima.

HKO svojim klijentima pruža uslugu osiguranja kratkoročnih potraživanja od političkih i komercijalnih rizika, s ročnosti do 180 dana, a najviše do jedne godine, vezanih za prodaju roba i usluga u Hrvatskoj i inozemstvu. S ciljem pružanja cjelovite usluge hrvatskim gospodarstvenicima HKO je osnovao i društvo kćer Poslovni info servis d.o.o. čija je osnovna zadaća procjena rizika i ocjena kreditne sposobnosti (boniteta) poslovnih subjekata.

“Vjerujemo da će ova usluga koju HKO nudi pomoći u ohrabrivanju hrvatskih gospodarstvenika za izlazak na inozemna tržišta. Kao što smo vidjeli na primjeru globalne financijske krize ili trenutne situacije u Egiptu, rizici postoje, sve su značajniji te je ovakva usluga nužna. Usluga osiguranja naplate potraživanja ujedno doprinosi poboljšanju platežne discipline i opće likvidnosti u gospodarstvu. Rast BDP-a u Hrvatskoj bez jačanja izvoznih napora nije moguć i stoga ćemo svakodnevno biti na usluzi svim hrvatskim gospodarstvenicima kako bi im pomogli u ostvarenju njihovih poslovnih ciljeva”, izjavio je Edvard Ribarić.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve