Predstavljen projekt ‘E-ncubator’ vrijedan 7,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2012. u 10:25

IPA projekt ‘E-ncubator’, vrijedan 7,2 milijuna kuna, koji s 80 posto bespovratnih sredstava financira EU, a ostala sredstva osiguravaju Virovitičko-podravska županija i razvojna Agencija VIDRA, u četvrtak su javnosti u Virovitici predstavili župan Tomislav Tolušić, gradonačelnik Ivica Kirin i Sanja Bošnjak, ravnateljica Županijske razvojne agencije ‘VIDRA’. Potvrđeno je da se radi o najvrednijem projektu koji financira EU na području Virovitičko-podravske županije.

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora najavljena je za jesen ove godine, a za 18 mjeseci očekuju se i prvi rezultati njegovog doprinosa razvoju malog gospodarstva i obrta.– Projekt je u potpunosti izradila ‘VIDRA’ na što smo ponosni, a u zgradi ‘E-ncubatora’, koja će se izgraditi u Poduzetničkoj zoni 2 u Virovitici, svoje će mjesto naći mladi poduzetnici koji će se, slijedom pravilnika, educirati 5 godina. Ovo je prilika županiji za podizanje poduzetničke klime i jačanje konkurentnosti na tržištu. U ‘E-ncubatoru’ će se provoditi online edukacija za poduztnike s područja ove, ali i regije, izjavila je ravnateljica Bošnjak.

Predstavljanju ‘E-ncubatora’ sudjelovali su i predstavnici Središnje agencije za financiranje EU projekata i predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close