Predstavljanjem savskog suvenira Županjci obilježili Dan rijeke Save

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2010. u 11:00

Promocijom trećeg u nizu savskog suvenira kontinentalnog turizma, jedinstvenog privjeska u obliku žira, obilježen je početak Savskog sajma u okviru projekta Lijepa naša Sava.

Predstavnici Grada Županje, Turističke zajednice grada Županje, Međunarodne komisije za sliv rijeke Save i Coca-Cole u Hrvatskoj uz pomoć Tomislava Marjanovića iz Društva inovatora Sigma suvenir su predstavili u Zavičajnom muzeju Stjepana Grubera, tik uz županjsku savsku šetnicu. “Privjesak u obliku žira izrađen je od tisućljetnog savskog hrasta izvađenog iz korita rijeke i podsjeća na bogatu tradiciju savskog kraja. Želio bih zahvaliti Coca-Coli u Hrvatskoj koja je 20 ovih privjesaka darovala lokalnoj zajednici kao zalog za turističku budućnost našeg grada”, naglasio je direktor Turističke zajednice grada Županja Mirko Bačić.

“Darujući lokalnim zajednicama jedinstvene suvenire, građane i poslovnu zajednicu želimo potaknuti na razmišljanje o važnosti očuvanja vodnih potencijala, a ujedno ostvarujemo osnovni cilj našeg projekta – suradnjom između institucija na svim razinama podižemo svijest o zaštiti i promociji rijeke Save”, rekla je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.

“Realizacijom gradske šetnice uz rijeku Savu te uključivanjem u projekt Lijepa naša Sava, grad Županja ostvaruje svoje osnovne ciljeve – promicanje zaštite okoliša i vraćanja sve većeg broja građana na rijeku Savu, koja postaje najvažnije mjesto okupljanja od onih najmlađih do najstarijih”, naglasio je gradonačelnik Grada Županje Davor Miličević.

Društveno odgovorni projekt Lijepa naša Sava započeo je Savskim sajmom na Bundeku 29. svibnja i promocijom savske kravate u Davoru 31. svibnja, nastavio se sajmom u Sisku 5. lipnja i Županji 11. lipnja, a slijedi sajam u Slavonskom Brodu 2. srpnja. Cilj je projekta promicanje svijesti o važnosti zaštite hrvatskih voda i vodnih potencijala te poticanje ekoturizma i turističkih sadržaja na temeljima održivosti.

Projekt su partnerski pokrenuli Međunarodna komisija za sliv rijeke Save, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te Coca-Cola u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskim vodama i Agencijom za plovne putove.

Projekt su na državnoj razini ove godine podržali i Hrvatska turistička zajednica i trgovački lanac Plodine, dok je potporu organiziranju Savskog sajma u Županji pružio Grad Županja.

(pd)




Tomislav Marjanović, Dejan Komatina, Davor Miličević, Boška Trbojević i Mirko Bačić

Komentirajte prvi

New Report

Close