Potpisan Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije vodovodne mreže Zlatar Bistrice

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2010. u 09:45

Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić danas je potpisao Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije vodovodne mreže Zlatar Bistrica – centar, priopćeno je iz Ureda župana.

Potpisanim sporazumom Krapinsko-zagorska županija obvezala se sufinancirati rekonstrukciju vodovodne mreže Zlatar Bistrica – centar prema Programu vodoopskrbe Krapinsko-zagorske županije u 2010. godini. Prema tom programu, samo će u ovoj godini izdvojiti 400 tisuća kuna u vodoopskrbu Krapinsko-zagorske županije. Vrijednost investicije u centru Zlatar Bistrice iznosi 123.237,39 kuna, a od čega će Županija sufinancirati projekt sa iznosom koji prelazi 80 posto ukupne vrijednosti projekta.

U istom priopćenju se navodi i kako je potpisan Ugovor o sufinanciranju analize podzemnih voda. Potpisivanjem ovog ugovora započet će istraživanje termalnih voda na području Hrvatskog zagorja i područja njihova napajanja. Istraživanje će, u sklopu doktorske dizertacije pri Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, izraditi Igor Cajhen, dipl.ing. geol.

Prihvaćanjem ovog projekta Krapinsko-zagorska županija obvezala se financirati istraživanje podzemnih voda u iznosu od 20.000 kuna, a kako je i planirano kroz Program vodoopskrbe Krapinsko-zagorske županije u 2010. godini te će po dovršetku projekta, u svrhu razvoja vodoopskrbe na području županije, moći koristiti sva saznanja iz ovog istraživanja.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close