Potpisan kupoprodajni ugovor za IPK Erdutske vinograde

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2006. u 13:45

Predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Grga Ivezić te Eleonora Šeper, u ime 128 zaposlenika IPK Erdutskih vinograda d.o.o. okupljenih u ESOP program, potpisali su danas kupoprodajni ugovor temeljem kojeg su zaposlenici postali 100-postotni vlasnici te tvrtke za uzgoj grožđa te proizvodnju i prodaju vina, izvijestili su iz HFP-a.
Radnici Erdutskih vinograda jedini su i dostavili ponudu na natječaj HFP-a za prodaju te tvrtke te su za dionice ponudili 7,5 milijuna kuna, a u ponudi su se obvezali i na ulaganja u vrijednosti od 15 milijuna kuna te za te iznose već u ponudi dostavili i bankovnu garanciju. Kako ističu iz HFP-a, u vremenu od prihvaćanja njihove ponude, dakle od sredine prošle godine, do današnjeg potpisivanja kupoprodajnog ugovora novi su vlasnici Erdutskih vinograda u tvrtku već investirali 14 milijuna kuna. Vinogradi ove erdutske tvrtke osam su godina bili okupirani, a nakon okupacije površina pod vinovom lozom povećana je za 150 hektara na današnjih više od 350 hektara.
Prema riječima direktora tvrtke Gorana Dumančića, Erdutski vinogradi u ovoj godini planiraju širenje poslovanja i izvan Hrvatske, posebice na tržištima Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore. Također, rekao je Dumančić, tvrtka razvija i ugovornu suradnju s talijanskom vinarijom iz regije Friuli.

(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close