Poslovne prilike za studente s invaliditetom

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2015. u 10:41
Pixsell / objava dobitnika Iskustvo zlata vrijedi 2014.

Studenti, prijavite se za poslovnu praksu u renomiranim hrvatskim poduzećima. Prijave traju do 1. lipnja

Hrvatska je zemlja u kojoj ima tristotinjak studenata s invaliditetom, a iskustvo rada i radne prakse tijekom studentskih dana ima vrlo mali broj njih. Iako su naši radni zakoni afirmativni kad su u pitanju osobe s invaliditetom, stopa njihovog zapošljavanja u usporedbi s europskim standardima i dalje je vrlo niska. Kako bi proširili svijest o ovom problemu u poslovnoj zajednici, Poslovni dnevnik u suradnji s partnerima poslodavcima treću godinu zaredom provodi društveno odgovorni projekt "Iskustvo zlata vrijedi".

Prošlogodišnji projekt omogućio je praksu studentima s invaliditetom u osamnaest renomiranih tvrtki koje su partneri projekta, a isto će učiniti i ove godine.

Mogućnosti i prilike za osobe s invaliditetom omogućuju im potpunu integraciju u društvo i otvaraju im novu perspektivu. Ovim projektom širi se svijest u poslovnoj zajednici te problematizirati pitanje zapošljavanja osoba s invaliditetom u Hrvatskoj. ˝Projekt Iskustvo zlata vrijedi dobar je korak prema uklanjanju barijera s kojim se osobe s invaliditetom moraju nositi jer su mnogi poslodavci uvidjeli da mladi ljudi bez obzira na svoj invaliditet mogu kvalitetno obavljati posao˝, tvrdi Nataša Kefurt koja je bila djelom radnog kolektiva Dukata.

Osim partnera poslodavaca projekt podržava Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te stručni partner Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH kao i operativni partner Udruga „Zamisli“. Partneri poslodavci će i ove godine omogućiti studentima s invaliditetom, koji se prijave na natječaj radnu praksu uz mogućnost zaposlenja u skladu s potrebama tvrtke. Ovogodišnje prijave su počele i nova iskustva i znanja za studente s invaliditetom su nadohvat ruke.

 ˝Iskustvo i preporuka koju sam dobila po završetku prakse znatno će poboljšati moj životopis i pomoći mi nakon završetka studija kada ću tražiti stalni posao˝,  poručila je svima koji razmišljaju o prijavi Antonia Bekavac koja je prošle godine iskustvo stjecala u PBZ Croatia osiguranju.

Više o projektu saznajte ovdje a prijaviti se možete ovdje.                                                                                       

Komentirajte prvi

New Report

Close