Porast cijena azijskih dionica

Azijske dionice nakon članka u The New York Timesu napokon su dobile na vrijednosti prekinuvši razdoblje intenzivne rasprodaje dionica. MSCI Asia-Pacific indeks porastao je 0,5 posto, a japanski Nikkei 225 indeks porastao je 0,67 posto.

Porast cijene sirovih metala i sirove nafte pomogao je rastu cijena dionica njihovih proizvođača, a članak u The New York Timesu koji je objavio da dužnosnici američke Vlade razmatraju plan pomoći (možda čak i njihovog preuzimanja) najvećim američkim poduzećima koja se bave hipotekarnim zajmovima pomogao je dionicama u financijskom sektoru. Naime, američka Vlada razmatra da ponudi jamstvo za pet trilijuna američkih dolara duga Fannie Mae i Freddie Maca, najvećih američkih zajmodavaca za kupnju nekretnina stambene namjene.

“Najveći razlog za zabrinutost oko zdravlja financijskog sektora završit će ukoliko se izliječe dvije najveće američke kompanije koje financiraju hipotekarne zajmove. Ako se njihov problem riješi, kreditni rizik značajno će se smanjiti”, izjavio je Kazuhiro Takahashi, upravitelj novcem u tokijskom poduzeću Daiwa Securities SMBC.

Komentari (2)
  • @nte
    @nte 9:17 11.7.2008.

    Ma kakav kraj, to oni odavno rade, otvoreno ili prikriveno

  • Ford
    Ford 8:02 11.7.2008.

    “Naime, američka Vlada razmatra da ponudi jamstvo za pet trilijuna američkih dolara duga Fannie Mae i Freddie Maca, najvećih američkih zajmodavaca za kupnju nekretnina stambene namjene” - ako amerika,najkapitalističkija zemlja na svijetu, ubere nekoliko trilijuna dolara poreza od pojedinaca i malih firmi i to onda sve skupa pokloni velikim firmama radi nekih viših interesa - onda je to početak kraja.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve