Pomoćnici iz Partner banke pet i pol godina zatvora zbog krađe

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2011. u 14:35

Bivša pomoćnica direktora Partner banke Vesna Bajuti danas je nepravomoćno osuđena na pet i pol godina zatvora zbog krađe 1,6 milijuna eura s računa banke, a morat će vratiti gotovo 700 tisuća eura jer joj je dio imovine kupljene ukradenim novcem već oduzet.

Kako se Vesna Bajuti nije pojavila na izricanju presude na zagrebačkom Županijskom sudu za njom će se raspisati tjeralica, s obzirom da je kažnjena s više od pet godina zatvora za što zakon propisuje obavezno određivanje pritvora. Osuđena 54-godišnja bivša pomoćnica direktora sektora platnog prometa Partner banke tijekom suđenja je priznala krivnju i izrazila žaljenje što je uzela novac koji je prebacila na račune u stranim bankama, a potom ga “oprala” kupivši stanove i automobile za sebe, kćer, sina i snahu te dio novca oročila.

Po optužnici, ona je od veljače 2004. do listopada 2008. bez znanja i suglasnosti ikoga u upravi Partner banke izrađivala lažna izvješća uplatama iz inozemstva te taj novac prebacila na devizne račune u Deutche Bank, Commerzebank i Hypo Aple Adria Bank. Novac je ubrzo vratila na svoj račun u Partner banci, a potom je da bi prikrila krađu, 2007. i 2008. godine kupila tri stana s garažama i četiri automobila, dok je ostatak od 17.000 eura oročila. Sutkinja Sanja Mazalin kao olakotnu okolnost uzela joj je priznanje nedjela, a kao otegotnu okolnost visinu štete i činjenicu što je kazneno djelo trajalo godinama.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close