Polugodišnji gubitak Plive 719,81 milijun kuna

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2009. u 11:10

Pliva je u prvom polugodištu ove godine zabilježila neto gubitak od 719,81 milijuna kuna, što je višestruko povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je gubitak iznosio 103,83 milijuna kuna, navodi se u financijskom izvješću objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi u promatranom razdoblju iznosili 2,89 milijardi kuna što je povećanje od 11,15 posto u odnosu na isti lanjski period. Prihodi od prodaje su iznosili 2,51 milijardu kunu i veći su od prošlogodišnjih za 14,09 posto. Ukupni su rashodi iznosili 3,63 milijardi kuna te su u odnosu na prošlogodišnje veći za 35,44 posto.

U komentaru se navodi da su troškovi vezani uz restrukturiranje u prvih šest mjeseci ove godine iznosili 1,163 milijardi kuna, a uključuju troškove osoblja, odnosno otpremnine u iznosu od 388,07 milijuna kuna, zatim umanjenje vrijednosti nekretnina, postrojenja, opreme i nematerijalne imovine u iznosu od 650,71 milijuna kuna

Ostali poslovni rashodi uključuju troškove raskida ugovora te ostale troškove vezane uz restrukturiranje koji iznosie 69,88 milijuna kuna. U komentarima se dodaje da su troškovi vezani uz restrukturiranje posljedica integracije i restrukturiranja poslovanja Plive u cilju poboljšanja produktivnosti i efikasnosti kroz cijelu organizaciju.

Sukladno tome troškovi otpremnina te određeni ostali troškovi posljedica su restrukturiranja te napuštanja pojedinih aktivnosti, a imovini je umanjena vrijednost na procijenjenu nadoknadivu vrijednost na 30. lipnja 2009. godine, stoji u komentaru.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Joj kako grozno, trebalo bi tu dati nekakvih poticaja, ali pričekajmo da godišnji Fi pa da bude gubitak 2 milijarde i onda poticaje, što od države radite majku vam gllibavu jebem, dabogda vam se dica bez očiju rađala.

New Report

Close