Poljska će pregovarati s Alžirom kao alternativom za ruski plin

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2007. u 11:45

Poljska, sve zabrinutija zbog svoje ovisnosti o ruskim energentima, trebala bi u četvrtak započeti razgovore s Alžirom koji bi mogli rezultirati sklapanjem ugovora o opskrbi prirodnim plinom, izjavio je poljski ministar gospodarstva Piotr Wozniak.
Nakon sastanka održanog dan ranije s alžirskim ministrom energetike i rudarstva Chakibom Khelilom, Wozniak je izjavio da će predstavnici poljske plinske kompanije PGNiG i alžirske Sonatrach započeti u četvrtak s razgovorima o mogućnostima suradnje u isporukama plina. “Alžir je značajniji i pouzdan dobavljač ukapljenog prirodnog plina”, kazao je. Kako se navodi u priopćenju poljskog ministarstva gospodarstva, dvije zemlje spremne su povesti iscrpne razgovore o mogućnostima opskrbe Poljske ukapljenim plinom u razdoblju od 2010. do 2011.
Wozniak i Khelil u srijedu su potpisali memorandum o gospodarskoj suradnji, koji naglasak stavlja na energetiku, petrokemijsku i industriju rudarstva. Tom prigodom Khelil je pozvao poljske kompanije da sudjeluju na natječaju za izgradnju novog plinovoda koji ide kroz Saharu.
(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close