Polančec: Marinac će na čelo NO Podravke

Autor: Poslovni.hr , 21. svibanj 2008. u 08:15

Darko Marinac s mjesta predsjednika Uprave Podravke prijeći će na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Podravke, potvrdili su danas potpredsjednik Vlade i predsjednik Upravnog odbora HFP-a Damir Polančec i sam Marinac.

Na prijedlog Marinca počeli su razmišljati o većim promjenama u Podravci i one će se dogoditi kako se takve promjene događaju u velikim i ozbiljnim tvrtkama, na redovnoj Skupštini tijekom ljeta, kazao je Polančec novinarima u Ministarstvu gospodarstva. “Nema prostora za nikakve posebne špekulacije, ovo je naš zajednički dogovor, naš zajednički stav. Mi smo intenzivno i dugo o tome razmišljali i ne događa se ništa drastično”, rekao je Polančec. Smatra da će Marinac imati izuzetno važu ulogu u Podravci kao predsjednik Nadzornog odbora, da će na tom mjestu “itekako znati usmjeravati i davati pravi pravac razvoja Podravke u budućnosti”.

Marinac je na čelu Podravke gotovo osam godina i u tom je razdoblju, kaže Polančec, Podravka doživjela ozbiljne promjene, image tvrtke je bolji, te je narasla za više od milijardu kuna. No, dodaje kako je činjenica da Podravka ima problema s profitabilnošću, ima razne izazove pred sobom, ali i vjeruje kako će se na te izazove znati odgovoriti. Marinac je kazao kako je, s obzirom na natpise u medijima o njegovoj smjeni, važno istaknuti da Podravka posluje normalno, da Uprava i Nadzorni odbor rade normalno, da se sve aktivnosti odvijaju dobro i poslovanje teče normalno. Sve promjene koje će se desiti bile su najavljivane u bar dva moja intervjua unazad šest mjeseci i to vrlo jasno i bez upitnika, ustvrdio je.

Upitan koliko su točne špekulacije da je sve davno dogovoreno i da je posljedica nepisanog koalicijskog sporazuma HDZ-a i HSS-a, Polančec je kazao kako su on i Marinac o svemu razgovarali više mjeseci, kako je odluka već dugo donesena između onih koji u taj proces trebaju biti uključeni. “Nema potrebe i nema prostora za špekulacije o političkim motivima ili bilo kakvim drugim dogovorima. Radi se o normalnom slijedu događaja u jednoj ozbiljnoj korporaciji i vjerujem da su ove promjene usmjerene boljitku Podravke”, kazao je Polančec.

Na upit je li utjecaj politike na poslovanje Podravke prevelik, Marinac je kazao kako je uvijek kad se politika miješa u poslovanje tvrtke to previše – i kad se miješa malo i kad se miješa puno. Međutim, postoji razlika, kod nas se ne miješa politika već najveći vlasnik s kontrolnim paketom od 26,8 posto temeljnog kapitala, a u tom slučaju je to jednako tako vlasnik kao i svatko drugi, rekao je. “Podravci su promjene nužne, vjerujem da su velike promjene nemoguće ako čelni čovjek ostaje na istom mjestu. Smatram to i za sebe, kao što bi smatrao i za svaku drugu tvrtku”, zaključio je.

(Hina)

Komentirajte prvi

New Report

Close