Polančec: EK ocjenjuje da je RH regionalni lider u malom i srednjem poduzetništvu

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2009. u 18:45

Europska komisija ocjenjuje da je Hrvatska apsolutni lider u jugoistočnoj Europi u razvoju malih i srednjih poduzeća i obrta, kazao je danas u Bruxellesu potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec.

Polančec sudjeluje u Bruxellesu na konferenciji o primjeni Povelje EU-a za malo i srednje poduzetništvo u području zapadnog Balkana. Polančec je zajedno s drugim ministrima iz regije sudjelovao i na radnom ručku koji je priredio povjerenik za industriju i poduzetništvo Guenter Verheugen, a na kojem je bio nazočan i povjerenik za proširenje Olli Rehn.

“Ocjena je povjerenika Verheugena da je Hrvatska apsolutni lider u regiji jugoistočne Europe kada je riječ o razvoju malih i srednjih poduzeća i obrta i kada je riječ o kreiranju poticajnog okvira za razvoj toga dijela našeg gospodarstva”, izjavio je novinarima Polančec.

“Hrvatska je, na kraju krajeva, dobila jedno veliko priznanje – u Hrvatskoj će biti osnovan regionalni centrar za edukaciju u poduzetništvu, koji će u prve tri godine biti financiran iz fondova EU-a, što je jasan znak da je Hrvatska na dobrom putu, a naš program otvaranja poduzetničkih zona, sufinanciranje izgradnje infrastrukture u poduzetničkim zonama, iznimno je dobro ocijenjen i podržan u EU”, istaknuo je Polančec.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kakvi su tek ovi drugi, koliko oni imaju blokiranih poduzeća ?

New Report

Close