Pojeftinjenje – parking u centru Zagrebu 10 kuna i dva sata

Autor: Ivan Pandžić , 19. svibanj 2011. u 11:35

Od 1. lipnja cijena sata parkiranja u prvoj zoni u Zagrebu iznosit će 10 umjesto 12 kuna, a parkiranje u sve tri zone se produžuje za sat vremena.

U prvoj zoni će dakle, parkiranje biti dozvoljeno dva sata, u drugoj tri, a u trećoj četiri sata. Cijene u ostalim zonama ostaju nepromjenjene, ali će se u drugoj i trećoj zoni parkiranje naplaćivati do 20 umjesto do 21 sat. Objavio je to danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji ima ovlasti određivanja cijena Zagrebačkog holdinga u sklopu kojeg je Zagrebparking.

“Nadamo se da ćemo najesen sniziti cijene i u drugoj i trećoj zoni te da će Skupština ipak prihvatiti moj prijedlog da svi mogu kupiti mjesečne parkirne karte po tržišnim cijenama”, rekao je Bandić. Procjena je Zagrebparkinga da će tako izgubiti novih oko 10 milijuna kuna prihoda na godišnjoj razini. Bandić pak tvrdi da neće izgubiti ništa zbog sat vremena dužeg parkiranja.

Bandić je zadnji put cijene parkiranja s 14 na 12 kuna spustio prije drugog kruga predsjedničkih izbora, ali je izgubio od sadašnjeg predsjednika Ive Josipovića. Najesen Milan Bandić ide na parlamentarne izbore.

Komentirajte prvi

New Report

Close