Pogodovalo se kod uređenja, kvadrat je bio čak 2100 eura

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2012. u 12:55

Iako zadovoljni što je središnja kulturna ustanova u njihovu gradu dobila novi izgled, zanima ih zbog čega posao nisu dobili Ogulinci

– Čini nam se da je pogodovano podobnim tvrtkama kod uređenja Narodne knjižnice i čitaonice – poručuje Daniel Vukelja iz SDP-a Ogulin.

Za ‘tavan’ 7,7 milijuna kuna

SDP ističe da je uređena nova zgrada ove kulturne ustanove ponos Ogulinaca, ali nisu zadovoljni projektom. Smatraju da je preuređenje preplaćeno. Najveći dio radova povjeren je tvrtkama Ing-grad, Đurkin i Prometal.

– Lokalni obrtnici i poduzetnici isti bi posao napravili brže i jeftinije, a jednako kvalitetno ili još i kvalitetnije. Međutim, oni uopće nisu sudjelovali u poslu – navodi Vukelja. Novu zgradu knjižnice otvorila je uoči parlamentarnih izbora predsjednica Vlade i HDZ-a Jadranka Kosor.

Vukeljin stranački kolega Bojan Prebežić kaže da je prosječno plaćeno 2100 eura po četvornom metru, a da je samo sala u potkrovlju, u kojoj se održavaju sjednice Gradskog vijeća, stajala 2500 eura po kvadratu, točnije 7,7 milijuna kuna.

– To je više od 40 posto vrijednosti ulaganja: gotovo polovica iznosa utrošena je na uređenje potkrovlja koje se koristi samo nekoliko puta godišnje. Bolje bi bilo da je taj novac utrošen u dovršetak poduzetničke zone, a sjednice Vijeća mogle su se održavati i u staroj vijećnici. Uređivanje je trajalo sedam godina, a dionica autoceste od Bosiljeva do svetog Roka sagrađena je u pet – upozorava Prebežić.

Iskazali se na autocesti

– Lokalni gospodarstvenici iskazali su se na izgradnji autoceste pa je tim čudnije što se više ne koriste njihove mogućnosti – nastavljaju ogulinski oporbenjaci.

– Ne treba im pogodovati, ali treba omogućiti pošteno sudjelovanje. Međutim, to im je onemogućeno natječajima skrojenima upravo po mjeri tvrtki kakvih u Ogulinu nema – smatra Dalibor Domitrović.

(Agencija VLM)

Komentirajte prvi

New Report

Close