‘Poduzimamo odlučne korake da sustav učinimo učinkovitijim i dostupnijim krajnjem korisniku’

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2012. u 10:30

Potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić primila je jučer predstavnike Platforme 112, koalicije 60-ak organizacija civilnog društva posvećenih demokratizaciji, promociji i zaštiti ljudskih prava.

Napominjući kako sustav socijalne skrbi mora osigurati da sredstva i druge vrste pomoći stignu do onih kojima su najpotrebnija, ministrica Opačić upozorila je da to očito dosad nije bilo tako. “Ako pet milijarda kuna koliko se izdvaja za korisnike i šest i pol tisuća zaposlenih u sustavu socijalne skrbi ne može zadovoljiti sve socijalne potrebe građana u jednoj maloj zemlji kao što je Hrvatska, onda je evidentno da je taj sustav bio loše organiziran i zapušten. To sad mijenjamo i poduzimamo odlučne korake da sustav učinimo učinkovitijim i dostupnijim krajnjem korisniku”, rekla je.

Ispred Platforme 112 sastanku su nazočili Senada Halilčević i Damjan Janjušević iz Udruge za samozastupanje, Borka Teodorović iz Udruge za promicanje inkluzije, Senka Sekulić – Rebić (B.a.B.e) i Ljubo Manojlović iz Srpskog demokratskog Foruma. Oni su upoznavali ministricu Opačić s aktivnostima, problemima i mogućim rješenjima.

Upozorili su i na problem deinstitucionalizacije pomoći starijim osobama, ali i osoba s intelektualnim poteškoćama.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close