Podignuta optužnica protiv čelnika Kamenskog

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2012. u 17:20

Protiv bivših čelnika Kamenskog Antuna Crlenjaka, Davora Vlajčevića i Damira Rihtarića, bivšeg čelnika Fonda za razvoj i zapošljavanje Petra Tonkovića te bivšeg zaposlenika HPB-a Ivana Sablje podignuta je optužnica zbog nenamjenskog trošenja 14 milijuna kuna zajma, koji je Fond dodijelio vukovarskoj tvrtki Eko Grad za izgradnju farme za uzgoj konja i proizvodnju kobiljeg mlijeka, javlja HTV.

Optuženi su za zloporabu položaja i ovlasti te poticanje i pomaganja u tim zloporabama.

Prema optužnici, prvooptuženi Tonković, na nagovor Crlenjaka i Vlajčevića, 2008. odobrio je isplatu 14 milijuna kuna njihovoj tvrtki Eko Grad, iako je znao da nije ispunila sve dogovorene uvjete pa odluka Upravnog odbora Fonda o odobrenju zajma nije ni stupila na snagu. Sablju se tereti da je znao da odluka o odobrenju kredita nije na snazi, ali je u dogovoru s Tonkovićem i uz njegove pisane suglasnosti ipak isplatio zajam. Eko Grad je novac raznim fiktivnim ugovorima proslijedio tvrtki Vilinske poljane, u kojoj je direktor bio Vlajčević.

Rihtarić je optužen da je u rujnu 2008. s ginekološkom ordinacijom Tonkovićeve majke sklopio ugovor o pružanju usluga sistematskih pregleda za radnice Kamenskog, iako je znao da je ordinacija ovlaštena isključivo za pružanje ginekoloških usluga. Kako Kamensko nije imalo 520 tisuća kuna za isplatu ugovorenog iznosa, Rihtarić je uzeo dva zajma od po 260 tisuća kuna od tvrtke Ars Projekt, koju su osnovale Vilinske poljane, a riječ je o novcu koji potječe od zajma Fonda za razvoj i zapošljavanje.

(HRT/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close